Példamutató munkájukért díjazták az Arany János iskola pedagógusait
Kultúra
2016. szept. 2.

<p>Kormányzati férfiakkal és az egyház jeles képviselőivel közösen tartották az Arany János iskola tanévnyitó ünnepségét.</p>

Az ünnepségen Kéringer Lászlóné, az Arany János iskola nyugdíjas pedagógusa emlékérmet, Bakos Zoltánné pedagógus pedig emléklapot vehetett át példás munkájáért.

Esztergom polgármestere beszédében hangsúlyozta: : „az oktatás feladata a tudás átadásán túl az, hogy megtanítsa a gyerekeket arra, hogy mi a jó, mi a követendő, mi a tisztességes, mi a becsületes. Az iskolában a gyermekeknek zsinórmértéket kell kapnia arról, hogy hogyan élje le az életét. Ez a pedagógusok feladata és ezt kell megköszönni a pedagógusoknak.”

Az új tanév első osztályosai ajándék tanszereket kaptak, majd az ünnepség zárásaként Székely János segédpüspök úr, Ábrahám Béla SDB Szalézi Tartományfőnök és Kiss-Maly László esperes rövid áhítatot követően megáldották a szeptember 1-jén induló új tanévet, illetve a pedagógusok és a tanulók munkáját. 

Ha Völner Pált, Popovics Györgyöt és Kancz Csabát, valamint a beszédeiket is látni kívánják, kattintsanak a megújult esztergom.hu-ra.

(forrás)