Esztergom a fővárosban: történelmi városmarketing Budapesten
Kultúra
2016. szept. 1.

<p>Borz Tamás <em>Az érsek vitéze</em> című, Esztergomban játszódó történelmi regényét szeptember folyamán két alkalommal is bemutatják Budapesten.</p>

A regény Esztergom 1543-as ostromát meséli el, a könyvet Borz Tamás, a Dzsámi Múzeum történész-muzeológusa jegyzi. Az esztergomi bemutató hatalmas siker volt, most pedig a főváros is megismerheti a törökverő esztergomi várvédők sztoriját.

Szeptember 3-án, szombaton 16 és 17 óra között a Budai Várban, a Szentháromság téren, a Fríg Kiadó standjánál vásárolhatják meg és dedikáltathatják a művet. Szeptember 19-én 17.30-tól pedig a X. Ars Sacra Fesztivál keretében a Józsefvárosi Plébánián (Bp., VIII. ker., Horváth Mihály tér 7.) szerezhetnek be egy példányt az Esztergomról szóló történelmi regényből, amely a Laskai Osvát Antikvárium gondozásában jelent meg. A Józsefvárosban köszöntőt mond Dr. Prokopp Mária mvészettörténész, a szerzővel beszélget Pásztó András tanár, a kor zenéjét pedig a Kecskés Együttes és Pálmai Árpád egyházzenész idézik meg.

 

Fotók: esztergomidzsami.hu

(forrás)