Új raktárcsarnokot avatott a Kirchhoff
Gazdaság
2016. aug. 29.

<p style="text-align: justify;">Az esztergomi ipari parkban 6100 négyzetméteres raktárcsarnokot avatott a karosszériaelemeket gyártó Kirchhoff Hungária Kft. pénteken.</p>

Körtvélyessy Géza ügyvezető igazgató elmondta, a beruházás értéke 1,3 milliárd forint, a csarnok átadásával 50 új munkahelyet teremtettek. A fejlesztés forrásait negyven százalékban az Európai Unió biztosította.

A létesítményhez egy 5200 négyzetméteres konténertároló kapcsolódik. A raktár anyagmozgató gépei naponta 110 kamion kiszolgálására képesek. A Kirchhoff Hungária Kft. itt valósítja eg késztermékeinek teljes logisztikáját.  Az ügyvezető igazgató emlékeztetett arra, hogy az üzem 2004-es alapítása óta a német tulajdonú társaság 100 millió eurót ruházott be Esztergomban. Dolgozóik száma megközelíti az ezer főt, a 2015-ös árbevétel elérte a 30 milliárd forintot.

A Kirchhoff Hungária 2004-től 2010-ig kizárólag a Suzuki számára készített karosszériaelemeket, majd szélesítették vevőkörüket. A társaság 2017-ig további hét autógyártól kapott megrendeléseket, így a Mercedes és a General Motors magyarországi, a Peugeot, a Citroen és a Volkswagen szlovákiai, illetve a Skoda és Ford csehországi üzemeinek beszállítójává vált.

 
//mti
//fotó: mti: Máthé Zoltán

(forrás)