Akiknek izzik a lábuk alatt a gyep
Sport
2016. aug. 25.

<p>Elkezdték a felkészülést a 2016/2017-es szezonra az esztergomi rögbisek. A Vitézek edzőtáborban jártak, újoncokat avattak, majd kétszer is legyűrték a Battai Bulldogokat.</p>

Megkezdte felkészülését a 2016-2017-es bajnoki évadra az Esztergomi Vitézek RAFC 14-szeres bajnokcsapata. Az alapozás augusztus 8-án kezdődött Esztergomban, majd 12-én sportorvosi vizsgálaton vettek részt a játékosok. Ezután azonnal indultak a szlovákiai, festői szépségű Kovácsiba tartott edzőtáborba.

A Biró Gábor, Böhm Balázs, Suiogán Károly és Sőlősi László edzők dirigálta felkészülésen a női csapat ,az U14, U16, U18, valamint a felnőtt csapat játékosai vettek részt. A remek adottsággal rendelkező edzőtáborban minden feltétel biztosítva volt a sikeres munka elvégzéshez.

Főként erőnléti felkészülésen volt a hangsúly, de az edzői stáb rengetek labdás technikai elemet is csempészett az elvégzendő feladatok közé. Az edzések mellett remek szabadidőprogramokban is részt vehettek az edző táborozók az elnök Neuzer András, valamint Sirokiék jóvoltából.

Az edzői értékelések alapján sikeres volt az edzőtáborozás, a fiúk és lányok megfelelő felkészülési munkát tudtak végezni.

Az első csapatnál az eddigi vezető edző Suiogán Károly helyett, Sőlősi László a korábbi tréner vette át a csapat irányítását. A váltásra azért volt szükség, mert az általa eddig edzett kitűnő junior csapat életkorát tekintve felnőtt korosztályba lépett, és egy korábbi elnökségi döntés értelmében a felnőtt korba érő junior játékosok további felkészítését korábbi edzőjük köteles végezni.

Az alapozás hazai pályán az RCH stadionban folytatódott. A Sőlősi által dirigált edzéseken 20-25 fő jelent meg, igen komoly edzésmunkát végezve. A sok fiatal játékos mellett néhány idősebb csapattag is vállalta az edzésmunkát: Koller, Csákvári, Nagy R., Gódor, Szakály és Jámbor személyében.

Időközben a csapat venezuelai játékosa, Berbesi munkahelyi problémák miatt a fővárosi Exiles-be igazolt. Közben a Vitézeknek sikerült leigazolniuk Zvelakhe Sodladla nevü dél-afrikai játékost, aki irányitó poszton lesz bevethető, valamint Sőlősi segítőjeként is a csapaat rendelkezésére áll. Sodladla korábban dél-afrikai, valamint angliai profi csapatokban játszott.

Sőlősi edző elmondta: hosszú távún gondolkodik, célja 1-2 éven belül egy ütőképes csapat kialakítása. Ehhez most a nagyon fiatal és ügyes társaság jó alanynak tűnik, és néhány idősebb rutinos játékos szerepeltetésével reálisnak célként megfogalmazható, hogy ez a sokra hivatott társaság képes lesz magasabb eredményeket elérni hazai és  nemzetközi viszonylatban is.

A szeptember 10-én induló NB I-es bajnokságra készülő vitézek augusztus 10-én edzőmérkőzést játszottak Százhalombatta csapatával a szigeti Vasas pályán. A 3x20 perces mérkőzésen a csapat nagyon jó benyomást keltett, helyenként pazar és tetszetős játékkal magabiztosan győztek a battaiak ellen.

 

Vitézek összeállítása: Németh, Czicze, Rácz, Szakály, Jámbor, Ágotai,Kiss K,,Koller, Sovány, Sőlősi D., Stigmajer, Gyurcsik, Remsik, Volentér, Suiogán T.

Csere: Rácz R., Mándoki, Kiss Í., Kiss A., Hausznek

A mérkőzés visszavágóját augusztus 24-én játszották Tárnokon: a Nagy R., Czicze, Német, Jámbor, Szakály, Sovány, Ágotai, Koller, Mándoki, Kiss K., Stigmajer, Gyurcsik, Volentér, Kiss A., Suiogán T. összeállítású csapat jó játékkal ismét diadalmaskodott a battai csapat ellen.

 

További programok:

augusztus 27., Vác (hetes rögbi torna)

szeptember 3., Budapest (hetes rögbi torna)

szeptember 10., Szeged (NB I-es bajnoki forduló)

 

Esztergomi Vitézek

(forrás)