Ma 19 órakor megkezdődik Esztergom háromnapos ostroma. Az eseményeket tűzközelből is követheti a Várhegyen!
Kultúra
2016. aug. 26.

<p style="text-align: justify;">Immáron jubileumi ötödik alkalommal rendezik meg a Várhegyen az ESZTÖR Napokat. Az idei rendezvény Szulejmán szultán 1543-as haditettének, Esztergom bevételének <a href="https://www.szeretgom.hu/content/84149-esztergomi-tortenelmi-napok-2016" target="_blank">állít emléket</a>. Ma 19 órától, a Széchenyi térről a hagyományőrzők felvonulásával kezdődik a történelmi banzáj.</p>

Fotó: Mónos Gábor/MNM Esztergomi Vármúzeuma/Facebook

A nyár utolsó hétvégéjén Esztergom népe felbolydul, hiszen a város közösségi terein középkori ruhába öltözött férfiak és nők fognak sétálni, hagyományőrző lovagrendek és harcosok fognak összecsapni, a gyerekeket pedig számos érdekes feladat és mesejáték várja majd.

A történelem iránt rajongóknak egyenesek kötelező ellátogatniuk az ESZTÖR Napokra, mert az érdeklődőket több mint 120 hagyományőrző, történelmi dallamok, vásári forgatag, gyerekprogramok, török és magyar tábor, viselet és fegyverbemutatók és egyedülálló két színteres várostrom várja.

Akit pedig a kultúra érdekel jobban, az is megtalálja a számítását, ugyanis temérdek koncert, mesejáték és lovagrendi bemutató közül válogathat. Arról nem is beszélve, hogy egészen különleges, ritkán látható élményben lehet része annak, aki a kétrészes Várostromot végigizgulja.

 

A hétvége programja ide kattintva olvasható.

 //videó: KTV.

(forrás)