Működjenek hétvégén is a közlekedési lámpák Esztergom belvárosában

Működjenek hétvégén is a közlekedési lámpák Esztergom belvárosában

Két nagyon kemény hely van, ahol a hétvégi sárgán villogó közlekedési lámpák komoly problémákat okoznak: a Lőrinc utcáról balra kanyarodó sáv, és a Madách Imre utcáról, szintén balra kanyarodás. Főszezonban, turistaidényben szombat és vasárnap délután is masszívan folyamatos a forgalom a 11-es úton. Van, hogy perceket kell várni arra, hogy az ember végre neki tudjon indulni. Az sem segít, hogy mindkét helyszínen csak úgy van esélyed biztonságosan kikanyarodni, ha előregurulsz, rá a zebrára. Nem egyszer okozott ez már konfliktust gyalogosokkal, akik nem értették, hogy miért állsz a zebrán, pedig ha nem mész előre, nem látsz ki, nem látod, hogy jön-e forgalom.

Mit gondolsz erről az ötletről?

A szavazáshoz lépjen be!

1 pont (3 db szavazatból)

Törölt felhasználó #2923

2017. 02. 03. 20:23

Ide már rég ki kellett volna építeni a kőrforgalmat, ami lámpák nélkül szabályozná a forgalmat elsőbbséget adva mindenkor a belváros -igény szerinti- gyalogos forgalmának. Közepébe egy szép Szent István országalma vagy egy csobogó kéne növényekkel. Ez lenne a profi városmarketing a mostani igénytelen helyzet helyett...

2016. 08. 30. 10:00

Időzítettnek tűnik. Hétköznap 7, hétvégén 12 után kezd villogni, percre pontosan. A fent leírtak már egy ideje érlelődtek bennem, aztán egyszer véletlen beszélgettem egy másik lőrinc utcai nagycsaládos apukával, aki elkezdett ugyanerre panaszkodni.

2016. 08. 30. 8:48

Dátumra is időzített lenne? Én úgy tudom, hogy a sárgára és üzemre váltás automatikus, és forgalomfüggő, az úttesben levő szenzorhurkok alapján.

(Lehet, hogy ez pont egy jó interjúalkalom? Ki a felelőse a lámpák üzemeltetésének? Közterület? Önkori? Közút? Rendőrség?)