Idén is keresik Esztergom Ételét
Kultúra
2016. aug. 19.

<p style="text-align: justify;">Ötödik alkalommal szervezik meg szeptember 9-10-11-én az Ízek - Korok - Hangulatok Kulturális és Gasztronómiai Fesztivált, amelynek második napján ismét keresik Esztergom Ételét.</p>

Szeptember 10-én 15 órától a gasztronómiáé lesz a főszerep. Az első ízben a tájjellegű étel hiánya miatt megrendezett főzőverseny mára meghatározó része lett a fesztiválnak.

A versenyzők magyar alapanyagok felhasználásával, családi recept alapján vagy saját kreativitásuk szerint készítik el ételkülönlegességeiket. A sportszerű résztvevők lelkesedésének és nyerni akarásának eredményeképpen, már 2013-ban is olyan nagyszerű fogások születtek, mint a Fiatal bárány combja Mátyás király ajánlásával, amelynek során a kemencében sült húst fűszeres juhtúróval töltött burgonyával tálalták.

A Várvédő vitéz szüze reszkess török körettel 2014-ben bizonyult a legjobbnak, a városunkhoz méltó fantázianév egy olyan szűzérmét takart, amelyet grillezett zöldségekkel, valamint hagymaszósszal és padlizsánkrémmel töltött tésztabagyuval tálaltak.

A 2015-ös év győztes étele az Esztergombóc ágyon pihenő rosé kacsamell lett lilahagymalekvár és almapüré kíséretében. A zsűri tetszését leginkább a párolt káposztával töltött krumpligombóc nyerte el, amelynek az “Esztergombóc” nevet adták a versenyzők.

Az idei verseny résztvevőit a 100.000 forintos fődíj mellett az a megtiszteltetés is motiválja, hogy kreációjuk egy évig viseli az ‘Esztergom Étele 2016’ címet, amely több helyi étterem étlapjára is felkerül.

 

A versenyre szeptember 7-ig lehet jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével és beküldésével.

(forrás)