Együtt működnek a tűzoltók
Bulvár
2016. aug. 19.

<p style="text-align: justify;">Kettes kategóriájú együttműködési megállapodást kötött az esztergomi parancsnokság és a sárisápi önkéntes tűzoltó egyesület.</p>

Az esztergomi hivatásos tűzoltó-parancsnokság működési területéhez tartozó Sárisáp település Önkéntes Tűzoltó Egyesülete magasabb, II. kategóriájú együttműködési megállapodást kötött a parancsnoksággal. Az egyesület nemrégiben beszerzett egy Mercedes-Benz TLF 1000-es gépjárműfecskendőt, amely a jelen kor minden kihívásának megfelel, alkalmas a feladatok elvégzésére. A megfelelő végzettségek megszerzését követően az egyesület kivívta azt a jogot, hogy magasabb kategóriájú együttműködési megállapodást köthetett. Az egyesület az együttműködési megállapodásában vállalta, hogy a tűzoltási, műszaki mentési tevékenységét a rendelkezésre álló, rendszeresen karbantartott, munkavégzésre alkalmas felszerelésekkel, illetve megfelelő végzettséggel rendelkező személyi állománnyal végzi.

 Szabó Imre, az egyesület képviseletében, Juhász Péter tűzoltó alezredes és Békés Roland tűzoltó százados a parancsnokság képviseletében voltak jelen. Az aláírást követően a parancsnok az önkéntes tűzoltó egyesületek pályázati lehetőségeiről tájékoztatta az egyesület elnökét.

Ezzel az aláírással továbbra is tizenegy egyesület rendelkezik együttműködési megállapodással az esztergomi tűzoltó-parancsnokság működési területén, viszont a gépjármű beszerzésnek köszönhetően, szükség esetén az önkéntes erők gyorsabban érnek Sárisáp, Annavölgy és Dág településekre. Az egyesület így nagy szerepet vállal az esztergomi térség tűz- és közbiztonság javításában.

 

/kemki/

(forrás)