Esztergom, láss csodát!

Esztergom, láss csodát!

2016.08.18. 11:09

Mindössze két nap kellett, és máris felújításra került a Széchenyi téren magába roskadt szemétgyűjtő!

Ezek szerint a „Régiségvásár Esztergomban” címmel, néhány nappal ezelőtt közzétett írásom 1350 olvasója között olyanok is akadtak, akik illetékesként klikkeltek, és el is gondolkodtak rajta. Mindenesetre bíztató, hogy észrevették, és nem mentek el úgy mellette, mint ahogy azt tették a téren a lepusztult szemetessel hosszú éveken keresztül.

Némi üröm az örömben, hogy a régi oszlopra hamarjában felszerelt szemeteskosár sem méretében, sem formájában, sem színében abszolút nem illeszkedik a tartóoszlopra, de remélem ez csak egy gyors, átmeneti intézkedés eredménye, amíg a végleges pótlás, felújítás hamarosan meg nem történik. Ugye jól gondolom?

Ennek az eredménynek egyébként – minden cinikus felhang nélkül – valóban szívből örülök, hiszen ez azt jelenti, hogy az írásra fordított idő nem volt teljesen haszontalan, még akkor is, ha ez a város előrelépésében egy, szinte észrevehetetlen semmiség.

Na de, sok kicsi ...  épp ezért jó lenne, ha a városlakók közül minél többen tennének észrevételt hasonló negatívumokról vagy javaslatokról, melyek megoldása talán elérhető ilyen módon a városvezetéstől.

Egy dologra azért szeretném felhívni annak a tisztelt illetékes döntéshozónak a figyelmét, aki a cikk nyomán elrendelte a javítást. Nevezetesen arra, hogy az írásban nem csak erről az egy szemetesről van szó, hanem a városi közvécékről, pontosabban azok létesítésének már évtizedek óta hangoztatott igényéről. Ennek a megoldását is napirendre kellene már végre venni, itt is lehetne átmeneti, gyors megoldás, 10-15 mobil WC kihelyezésével a város frekventált pontjaira mindaddig, amíg a közvécék építése meg nem történik.

Félreértés ne essék, én ebben az ügyben az előrelépést nem önös szándéktól vezérelve szorgalmazom, hiszen én esztergomi lakos vagyok, időben haza tudok érni. Itt a hőn áhított turisták lennének elsősorban a kedvezményezettek. Őket csak szép szavakkal, ígéretekkel nem lehet ide csábítani, ráadásul több napra itt tartani! Ha már végre ide jönnek, akkor ne hagyjuk őket s......ban!

Remélem, hogy a lakosság észrevételeinek a befogadása és ezek nyomán tett intézkedések a városvezetés részéről a jövőben egy természetes folyamat lesz, és nem kell majd csodaszámba venni.

Még nincsenek kommentek :(