Új járgánnyal róják a királyvárosi utcákat a közfoglalkoztatottak

Új járgánnyal róják a királyvárosi utcákat a közfoglalkoztatottak

2016. 08. 05. 16:00

Esztergom szimbolikus helyszínén, a Bottyán-palota előtti téren adta át a kocsi slusszkulcsát Romanek Etelka Somfai Györgynek. Egy dolgot azért hiányoltunk.

Az Önkormányzat azon van, hogy a közfoglalkoztatottak minél jobb munkakörülmények között tudják végezni dolgukat. Hiszen mindannyian tapasztaljuk, hogy néha tényleg lehetetlen helyzetekben kell helytállniuk.

A polgármester Facebookján megjelent poszt szerint többen közülük már elvégezték a kisgépkezelő tanfolyamot is, melyet az önkormányzati feladatok ellátásábaan tudnak hasznosítani, illetve nagyban segítheti visszajutásukat is a munkaerőpiacra.

Az idei költségvetésből a megannyi szerszám mellett egy gépjárműre is futottta.

"Sajnos a Suzuki modellpalettáján nem szerepel ilyen jármű, így az esztergomi márkakereskedőkhöz fordultunk, a legjobb ajánlatot a kertvárosi Opel kereskedéstől kapta az önkormányzat: a platós Movano teherautó hat ember szállítására is alkalmas, bízom benne, hogy segítségével még hatékonyabban tudják ellátni feladataikat a közmunkaprogramban résztvevők" - írja Romanek Etelka.

Egy dolgot azért hiányoltunk. A kocsit ugyanis nem áldották meg. Pedig ennek elég erős hagyománya alakult ki az elmúlt időszakban.

2015 decemberében és 2016 júliusában is autóáldás kísérte Esztergomban az új járművek munkába állását.

Képek: Romanek Etelka/Facebook

2016. 08. 07. 16:21

Az is lehet, hogy csak a Suzukinak kell az áldás, az Opel anélkül se kOpel.

2016. 08. 07. 12:11

Kedves Nándor!  Akár igazad is lehetne, DE tessék nekem megmondani, "én akartam? -én akartam"???  " 2015 decemberében és 2016 júliusában is autóáldás kísérte Esztergomban az új járművek munkába állását." Lehet hogy kissé szarkasztikus (én inkább csak kissé gúnyosat mondanék) a megjegyzés, de tedd a szívedre a kezed, az idézet fényében nem igaz?  :-)))))

2016. 08. 07. 9:44

(a kötelező szarkazmus-adagot megint sikerült hozni, bár egy kissé mintha izzadságszagú lenne.. :D
"az a hír, hogy platós kistehert kaptak a közfogisok. Mibe kössünk bele? Megvan! Nem lett megáldva! Mission accomplished!"
)

Vagy csak arról van szó, hogy nem elég függetlennek lenni, annak is kell látszani? ;)

2016. 08. 06. 9:23

Ez is csak egyedi esztergomi jelenség, hogy a választáson egymás ellen induló két polgármester jelölt ilyen jóban legyenek egymással, sőt munkatársak lettek. Na persze tudjuk nagyon jól hogy is ment ez, de ki szeretne rágalmazási pert a nyakába.....