Vége a szendvics szezonnak, holnaptól újra lesz melegétel az esztergomi kórházban

Vége a szendvics szezonnak, holnaptól újra lesz melegétel az esztergomi kórházban

2016. 08. 03. 10:26

Tegnap robbant a hír, amely a 2015-ös denevérbefalazás után újra az országos érdeklődés középpontjába repítette Esztergomot. Úgy tűnik, most gyorsabban megoldódott a probléma, és augusztus 4-től újra melegételt kapnak a kórház betegei. Az intézmény sajtóközleménye.

Holnaptól ismét melegételt kapnak a betegek az Esztergomi Vaszary Kolos Kórházban. Mint ismeretes 2009 óta a HUNGAST Zrt. látta el a kórház étkeztetését az egészségügyben országosan is kimagasló áron, igen sokszor kétséges minőségben.

A szerződés közös megegyezéssel történt megszüntetését követően a tálaló konyhát csak augusztus 4-én fogják a kórház számára vissza adni, ezért kényszerült a kórház a hideg étkeztetés megszervezésére a betegbiztonság érdekében. Holnaptól a kórház erre elkülönített helyszínen oldja meg átmenetileg a meleg étkeztetést. A konyha felújítása után a megszokott módon tud az étkeztetés folyatódni.

A Kórházvezetés

2016. 08. 03. 19:03

Biztosan így volt, gondolom e célból hoztak létre egy konyhát a kórház épületében, mert volt idő amikor még észszerűen alakították a társadalom életéhez szükséges létesítményeket és ezek működtetését.

Aztán jöttek az okos társadalom mérnökök és áttervezték, átszervezték az egész társadalom működését. A privatizáció őrület.

Azt sem értem, miért ne lehetne egy ilyen maroknyi városban mint Egom. a polgármesteri hivatalból, a város házából ellátni azokat a feladatokat, amiket különböző úgymond önkormányzati tulajdonban lévő zrt-k meg cégek látnak el, mint parkolás meg egyebek? Persze értem én ennek semmi köze sincs a gazdaságosság vagy jobb minőséghez, azért hozták létre, hogy több közpénzt lehessen zsebre tenni. Párhuzamos társadalom. Az eltartók és az eltartottak, ráadásul teljesen fordítva működik, mert nem az eltartók mondják meg az eltartottaknak, hogy merre hány méter hanem fordítva.

2016. 08. 03. 16:42

Valamikor ez így volt.

2016. 08. 03. 14:46

Ha a kórháznak van saját konyhája, az gondolom azért történt hogy el tudja látni saját magát.

Miért van akkor szükség egy úgynevezett céggel szerződést kötni a betegek élelmezését illetően, ami nyilván profitszerzés céljából jött létre?

Nem lenne észszerűbb és gazdaságosabb egy szakácsot és a konyha működtetéséhez szükséges személyzetet alkalmazni?

2016. 08. 03. 11:11

"Mint ismeretes 2012 óta a HUNGAST Zrt. látta el a kórház étkeztetését az egészségügyben országosan is kimagasló áron, igen sokszor kétséges minőségben."

 

Ha sokszor kétséges minőségben és kimagasló áron szolgáltatott a cég, akkor a közpénzből gazdálkodó kórház miért csak most, a hírek szerint,  100 milliós tartozás  felhalmozása után bont szerződést, közös megegyezésessel , a tartozások miatt ellehetetlenülő Hungasttal ?