Nincs melegétel a Vaszary Kolos Kórházban, itt a forgatókönyv, hogy mi várható az elkövetkező napokban

Nincs melegétel a Vaszary Kolos Kórházban, itt a forgatókönyv, hogy mi várható az elkövetkező napokban

2016. 08. 02. 12:18

Mivel a szolgáltatást nyújtó cég, a Hungast Zrt. és az intézmény közös megegyezéssel szerződést bontottak.

A vaszary.hu-n megjelent tájékoztatás szerint az intézmény mindent megtesz annak érdekében, hogy a szolgáltató váltás minél zökkenőmentesebb legyen.

Közben befutott a kórház közleménye is:

2016. július 31-ével a Vaszary Kolos Kórházat élelmező cég a szolgáltatását közös megegyezéssel megszüntette. Mivel a konyha területén lévő eszközök teljes egészében a cég tulajdonát képezik, ezeket elszállítja. Július 31-én a cég még a Kórházból élelmezett Esztergom városa számára is, így augusztus 4-ig kaptak határidőt a bontási munkálatok befejezésére, a konyha teljes átadására. Higiéniai, betegbiztonsági okokból ezen átmeneti időszak alatt csak hideg élelmezést tudunk biztosítani.

Az átállással kapcsolatban mind írásban, mind szóban tájékoztattuk a Betegeinket. Terveink szerint a biztonsági egy heti hideg élelmezést követően tudjuk beindítani másik élelmezési cég segítségével a meleg étkeztetést. Természetesen igyekszünk mindent elkövetni, hogy Betegeink minél kevesebbet érezzenek meg az átállás nehézségeiből.

A menü kialakításában Kórházunk Dietetikai Szolgálata szorosan együttműködik az új beszállító céggel, az étlap kialakítása is ennek megfelelően történik. Az átmeneti időben a hideg élelmezés szendvicseket, gyümölcsöt jelent, illetőleg speciális helyzeteben lévő Betegeinknek személyre szabottan kerül kialakításra a napi menü.

A Vaszary Kolos Kórház mindent elkövet azért, hogy a betegekhez minél hamarabb meleg étel kerüljön, de ezt csak és kizárólag a vonatkozó előírások betartásával és a betegbiztonsági szempontok maximális figyelembe vételével tehetjük.

Tisztelettel:
A Kórházvezetés

2016. 08. 03. 6:24

,,, elfogyott a "narancsléééééééééééééééé .... " :)

2016. 08. 02. 21:30

Háát, tudom, nem szabadna viccelődni, De nekem az a vicc jutott az eszembe: " a nyugdíjasok, átmehetnek a piros lámpánál, ha beválik, jövőre kötelező lesz". (mondom ezt úgy, hogy jómagam is nyugdíjas vagyok) Ha beválik ez a "nincs melegétel, mindenkinek hozzanak a hozzátartozói", jövőre ez lesz a trendi, ha valaki kórházi ellátásra szorul, meleg ételt hozzanak a hozzátartozók. Távolabb lakóknak a helyi lakosok összefogása biztosítana meleg ételt. Ennek a költségét, mind a stadion építésekre felajánlott összegeket, levonhatnák a társasági adójukból, (vagy a személyi adójukból). Meg kellene hirdetni ezt a dolgot, biztosan sok építő jellegű ötlet születne, csak válogatni kellene belőle. 

2016. 08. 02. 14:51

1 hétig hideg élelem utána 2 hónapig Tatabányáról hozzák a meleg élelmet amit mikróban melegítenek fel a betegeknek Esztergomban.

2 hónapig ez lenne a megoldás?

2016. 08. 02. 14:35

Ki a kiszolgáltatott?

Sajnos a beteg.

Most már melegételt is vigyenek a hozzátatrozók a többi dolog mellett.

1 hétig hideg élelmiszert fogyasztani,brrrr.

Törölt felhasználó #4037

2016. 08. 02. 12:35

Nem igaz, hogy egy ekkora fideszes városban nincs egy tehetséges gázszerelő, aki megoldaná a problémát, annál is inkább, hiszen épp most nyert el egy két fős bugaci kft. egy ötmilliárdos megbízást. Nyilván csak átmeneti a kórház problémája, de azért már nagyon várom az emútnyócévezős sajtóközleményt.