Nincs melegétel a Vaszary Kolos Kórházban, itt a forgatókönyv, hogy mi várható az elkövetkező napokban
Egészségügy
2016. aug. 2.

<p>Mivel a szolgáltatást nyújtó cég, a Hungast Zrt. és az intézmény közös megegyezéssel szerződést bontottak.</p>

A vaszary.hu-n megjelent tájékoztatás szerint az intézmény mindent megtesz annak érdekében, hogy a szolgáltató váltás minél zökkenőmentesebb legyen.

Közben befutott a kórház közleménye is:

2016. július 31-ével a Vaszary Kolos Kórházat élelmező cég a szolgáltatását közös megegyezéssel megszüntette. Mivel a konyha területén lévő eszközök teljes egészében a cég tulajdonát képezik, ezeket elszállítja. Július 31-én a cég még a Kórházból élelmezett Esztergom városa számára is, így augusztus 4-ig kaptak határidőt a bontási munkálatok befejezésére, a konyha teljes átadására. Higiéniai, betegbiztonsági okokból ezen átmeneti időszak alatt csak hideg élelmezést tudunk biztosítani.

Az átállással kapcsolatban mind írásban, mind szóban tájékoztattuk a Betegeinket. Terveink szerint a biztonsági egy heti hideg élelmezést követően tudjuk beindítani másik élelmezési cég segítségével a meleg étkeztetést. Természetesen igyekszünk mindent elkövetni, hogy Betegeink minél kevesebbet érezzenek meg az átállás nehézségeiből.

A menü kialakításában Kórházunk Dietetikai Szolgálata szorosan együttműködik az új beszállító céggel, az étlap kialakítása is ennek megfelelően történik. Az átmeneti időben a hideg élelmezés szendvicseket, gyümölcsöt jelent, illetőleg speciális helyzeteben lévő Betegeinknek személyre szabottan kerül kialakításra a napi menü.

A Vaszary Kolos Kórház mindent elkövet azért, hogy a betegekhez minél hamarabb meleg étel kerüljön, de ezt csak és kizárólag a vonatkozó előírások betartásával és a betegbiztonsági szempontok maximális figyelembe vételével tehetjük.

Tisztelettel:
A Kórházvezetés

(forrás)