Sikkasztott az esztergomi temetkezési vállalat volt ügyvezetője: a helyiek pénzéből herpesztablettára és samponra is futotta

Sikkasztott az esztergomi temetkezési vállalat volt ügyvezetője: a helyiek pénzéből herpesztablettára és samponra is futotta

2016. 08. 02. 10:12

A férfi 790 ezer forintot költött evilági dolgokra.

Az Esztergomi Járási Ügyészség folytatólagosan, üzletszerűen, nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki az ügyvezetése alatt álló cégből 790.000 forintot sikkasztott.

Ennek megfelelően különböző áruházakban és patikákban pl. orrsprayt, herpesztablettát, arckrémet, bőrgomba elleni krémet, őszülés elleni sampont, öblítőt, etetőelőkét, plüssfigurát, sütőkészletet, edénykészletet, tésztavágót, fagylaltadagolót vásárolt.

A számlákat a férfi a vásárlást követően a cég pénztárosának átadta, aki a pénztárbizonylat kiállítását követően kifizette a számla ellenértékét. Az elkövető a megvett termékeket és a házi pénztárból kapott pénzt megtartotta, ezáltal azokat jogtalanul eltulajdonította.

Az ügyvezető összesen 790.000 forint kárt okozott. Az elkövető büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság dönt.

 

Esztergomi Járási Ügyészség

2016. 08. 03. 15:29

Ezt talán nevezhetnénk politikusi megélhetési bűnözésnek.

Annak tükrében hogy milyen összegeket loptak el a különböző kormányon lévő pártok a nemzet zsebéből, hogy milyen mértékben építették le a magyar gazdaságot, szolgáltatták ki idegen érdekeknek a nemzet önrendelkezését valamint fonódott öszze különböző maffia szerveződésekkel az állam, ez az ügy említésre sem méltó.

2016. 08. 02. 21:33

Vagy legalább a dátumot, hogy mikor is történt ez? :-)

2016. 08. 02. 14:36

Az elkövetőt miért nem lehet a nevén nevezni?