Belga Ifjúsági fúvószenekart látunk vendégül
Kultúra
2016. júl. 12.

<p>A fiatalok térzenélnek a bazilikánál, majd hangversenyt adnak Dorogon. Az instant koncertek július 15-én kezdődnek.</p>

A táti Musik-Land Utazási Iroda szervezésében július 13-án, szerdán  érkezik hazánkba Peter Gils karmester vezetésével a belga Flamand régiójában található Hoeleden  település ifjúsági fúvószenekara.

Az 50 fős Jeugdfanfare Sforzando Hoeleden tagjai július 15-én (pénteken), 11 órai kezdettel térzenét játszanak az Esztergomi Bazilikánál.  A kiváló  fiatal flamand zenészek még aznap Dorogra látogatnak. A József Attila Művelődési Házban 17 óra 30 perces kezdettel, a Hoós Sándor karmester által dirigált Dorogi Bányász Fúvószenekar és a Szladik Tibor vezette Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekar társaságában adnak közös hangversenyt. A koncert befejezéseként a zenekarok tagjai néhány számot együtt fognak eljátszani. A hangverseny színvonalas szórakozási lehetőséget ígér a fúvószenét kedvelők egyre nagyobb táborának. A Musik-Land Utazási Iroda valamennyi rendezvényére - így erre is - díjtalan a belépés.

Csütörtökön  Budapesten, a Halászbástyán ad térzenét az ifjúsági fúvószenekar.

Ötnapos programjuk során a belga vendégek megismerkednek Budapest és a Dunakanyar nevezetességeivel. Természetesen ellátogatnak a pusztára és részt vesznek egy középkori lovagi tornán is.

(forrás)