Az esztergomi labdarúgók klubja
Sport
2016. jún. 29.

<p>Ön is került már olyan helyzetbe, hogy sportolni vitte volna gyermekét, de nem tudta, hogy milyen lehetőségei vannak Esztergomban? Vagy épp most állnak a nagy választás előtt? Ha igen, akkor önnek is hasznosak lesznek a klubokat bemutató mini írásaink, amelyek eligazítják az esztergomi egyesületi útvesztőben. 2016 nyarán megmutatjuk a város sportos oldalát, ön pedig kiválaszthatja a csemetéjéhez leginkább passzoló sportágat. Vendégsében az FC Esztergomnál.</p>

Kép: fcesztergom.hu

Kisinterjúnkban Bánfi Jánost, az FC Esztergom elnökét kérdeztük.

Mikor alakultak? Hány főt számlál az egyesületük? Hol tartják az edzéseiket?

Klubunk ebben a formában - Futball Club Esztergom néven - 2011óta funkcionál. Jelenleg 215 játékosunk van, szakmai stábunkban 7 szakképzett edző, egy edző-fejlesztő pedagógus és egy gyógytornász dolgozik. Edzéseink, foglalkozásaink az FCE Futball Centrumban folynak, a Budai Nagy Antal utcában.

Milyen eredményeket értek el versenyzőik az elmúlt időszakban?

Korosztályos csapataink a 2016/2017-es szezonban az országos bajnokságban szerepelnek 4 korcsoportban (U14, U15, U17, U19), mellette a megyei bajnokságban is elindulunk U14-es korosztályban, a kisebbek pedig a Bozsik program keretein belül tudnak versenyezni.

Kép: fcesztergom.hu

A tavalyi szezonban a versenyző korosztályoknál (U14, U16, U19) a dobogó legalsó fokát értük el a különböző kiemelt megyei bajnokságokban, de a számszerű eredmények mellett/helyett fontosabbnak tartjuk az utánpótlásban a folyamatos létszámemelkedést, a partnerintézmények bővítését és a nemzetközi tornákon való részvételt, ahol kiváló körülmények között rengeteg tapasztalatot tudunk gyűjteni.

Mire a legbüszkébbek?

Klubunk átfogó fejlesztő és szakmai programja egyre több  és több fiatalt csábít hozzánk. Büszkék vagyunk arra, hogy a nálunk szereplő gyerekek élvezik a mindennapok munkáját, és folyamatosan nemcsak futballtudásuk bővül, hanem személyiségük is. Szemmel látható fejlődésük nagy örömünkre szolgál.

Mi a legfontosabb célkitűzésük a jövőre nézve?

Tovább erősíteni a klub hátterét, fokozatosan fejleszteni a rendelkezésünkre álló eszközkészletünket. Minél több fiatalnak biztosítani azt, amiért a futball - és bennünket -  választották, és a lehető legtöbbet megadni nekik. A klub folyamatosan épül és fejlődik, ezt mindenképpen szeretnénk tovább vinni, szeretnénk a legmagasabb minőségű munkát a legbarátságosabb közegben megvalósítani!

Kép: fcesztergom.hu

Miért a legjobb választás az önök sportja/egyesülete?

Ezt a játékosainktól kellene megkérdezni, egy biztos, hogy nálunk mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb célt, legyen az a „futball – jövő”, vagy egyszerűen csak a remek közösségben való vidám sportolás. Mindenkinek segítünk abban, hogy a legjobbat és legtöbbet vigye haza tőlünk annak érdekében, hogy „ép testben, ép lélekkel” tudjon szembe nézni a jövő kihívásaival!

Csatlakozni szeretne?

Cím: 2500 Esztergom, Budai Nagy Antal utca 24.

Az FC Esztergom Facebook elérhetősége

www.fcesztergom.hu

+36703715428; +36703775938

(forrás)