A nagy meleg ellenére is hatalmas volt az érdeklődés a Borút iránt - videóval frissült

A nagy meleg ellenére is hatalmas volt az érdeklődés a Borút iránt - videóval frissült

2016. 06. 29. 9:51

Június 25-én rendezték meg a XI. Tokodi Borutat. Az alábbiakban a szervező Borkultúra egyesület élménybeszámolója olvasható a napról.

Június 25-én rendeztük meg a XI. Tokodi Borút rendezvényét.  A borútjaink történetének talán legforróbb napja volt a szombati, hiszen a hőmérő a 30 celsius fok fölötti tartományban mozgott. Az időjárás viszont nem szegte kedvét a fesztiválra érkezőknek, hiszen újra egy nagyon sikeres rendezvényt sikerült a Borkultúra egyesületnek megszerveznie.

Már a tavalyi év is mutatta, hogy a környék számára egy fontos és értékes rendezvénnyé nőtte ki magát a borút. A vendégek növekvő száma, a pincenyitó gazdák hozzáállása és a környék szépülése, mind-mind azt mutatja, hogy jó úton járunk, érdemes tovább dolgozni a rendezvény sikeréért.

Az idén már 12 helyszínen lehetett bort kóstolni, az egész nagyvölgy teljes hosszában bekapcsolódott helyszínek tekintetében a rendezvénybe. Nagyon sok vendég visszajár már és hozza magával az új vendégeket, akik azt tapasztalják, hogy a környék évről évre egyre szebb, fejlődő képét mutatja. Újra és újra megfogalmazódnak olyan vélemények, miszerint fantasztikusan szép és rendezett a környezet, ideális helyszín egy ilyen boros rendezvény megszervezésére.

Az idei borúton is részt vettek a környékbeli falukban és városokban tevékenykedő gazdák kiváló boraikkal, ezzel pontosan azt a célt elérve, hogy megmutassa magát a környék, hogy itt is lehet kiváló minőségű borokat készíteni.

A vendégek összetételét tekintve rendkívül sok a fiatal, de a helyi erők is szívesen részt vesznek a programokban. Örömmel láttuk, hogy egyre több külföldi állampolgárt is ide csábít a rendezvény hírneve.

Összességében újra az eddigi legsikeresebb rendezvényt tudhatjuk magunk mögött a hőség és az Európa Bajnokság ellenére. Az idei borút is szolgált olyan momentumokkal, amelyeket szükséges figyelembe venni és a színvonal emelésére fordítani.

A rövid összefoglaló után elsőként köszönet illeti a kinyitó gazdákat úgymint:

 1. Wéber Péter
 2. Ister-Granum Borlovagrend Esztergom
 3. Erdősi János
 4. Annavölgy és Sárisáp Kertbarátainak és Borbarátnőinek Egyesülete
 5. Szabó Béla
 6. Kovács Győző
 7. Kolbert János és Rózsahegyi Gyula
 8. Szuki Ferenc
 9. Tillmann Béla
 10. Kecskeméti István
 11. Rózsahegyi Zoltán és Rózsahegyi Márton
 12. Mogyorósbányai Fúvószenekar

Külön köszönet Kolbert János örökös pincenyitó barátunknak, aki a pincéjénél megvendégelte a kinyitó borászokat és szponzorokat.

A jó hangulatról gondoskodtak a nap folyamán: Táti Koktèl zenekar, Galambos Lajos és vendégei, a  Pádidi táncosai. Köszönet a színvonalas produkciókért.

A hangosításról az RHS Dj team a finom falatokról, italokról továbbá az Öreg Halász étterem Tát, Bottyán tavi: Ficánka büfé és a Hilltop borászat gondoskodott.

Továbbá szintén köszönet illeti az összes pincetulajdonost a völgyben és a környéken, hogy rendet tettek saját portáikon és így várták a borút rendezvényét.

A tokodipincek.hu weboldal a maga letisztult formájával nagy segítség a résztvevők információval való ellátásához, amiért külön köszönet a Felion Kft.-nek. Szintén köszönet illeti a médiatámogatásért a szeretgom.hu hírportált.

Reméljük nagyon sokan jól érezték magukat és visszajönnek a rendezvény és a környék jó hírnevét keltve. A feladat adott, folyamatosan hasonló és egyre színvonalasabb rendezvényt működtetni a jövőben is.

Szívesen veszünk mindent véleményt, élménybeszámolót, képeket, videókat, amellyel talán át tudjuk adni az élményt azoknak, akik nem voltak itt, és színesíteni tudjuk a weboldalt is, ezért kérünk mindenkit, aki közhírré akar tenni valamit, az írjon nekünk a tokodipincek@gmail.com mailre, vagy a TOKODI BORÚT facebook oldalára-ra és küldje el a fotóit videóit, stb....

Külön köszönet támogatóinknak:

Az idei borút fő támogatói: W-tech Kft., Tokodi Önkormányzat, Kienle Spiess Hungary, Kovács Győző, Olga Fa-Ker Kft., Resszer Építő, MP Logistic, Tát Ablak, Ipla.

Anyagi támogatók: CNC Hungáris Kft., Aloidae Kft., Maintwork Kft., Pál János, Nagy Ákos, Tussai Ferenc, Magyaros Tibor, Marton Jenő, Joci Gumiszervíz, Idősek Otthona Péliföldszentkereszt, Kriska Róbert.

Tombola támogatók: Pilis 91 Kft., Pilis Műszaki, Gabi és Samu Zöldséges, Izabella Pince, Grancafé.

Étellel támogattak: Öreghalász Tát, Bottyán tavi Ficánka Büfé, Jurkovics Húsbolt Tokodaltáró.

Munkájukkal támogattak: Tokod Polgárőrség, Farszki László, Kupcsek Zoltán.

További támogatóink: szódával támogat: Rózsahegyi Gyula, PB gázzal támogat: Dolgos Gázcseretelep.

Nemzeti színű szalaggal a Tokodi Lottózó támogat.

 A Felion Kft. a szórólapok és meghívók elkészítésével támogat.

Külön köszönet illeti a Tokodi Önkéntes Tűzoltóknak, akik egész nap portalanították a pincevölgy útjait.

 

Frissítés:

Készült egy élménybeszámoló videó a Borútról:

 

 

2016. 06. 30. 11:30

Nem, nem értelezhető amit írtál.  Normális esetben, normális helyeken nem igazán divat a saját vállveregetés. A XI. Tokodi Borutat szervező Borkultúra Egyesület is tartózkodott , mint ahogy azt normáliséknál illő is.  

Elhiszem, hogy a magaslovon trónoló önérzeteden csorba esett azzal, hogy az egyesület nem ejtett önmagáról szót, de ez így normális. Ha mégsem tudnád kiheverni a sértést ami ért, akkor keresd fel az egyesületet és panaszkodj náluk, de ilyen stílusban üzengetni, nem itt kellene. 

2016. 06. 30. 11:30

Ez egy sajtóközlemény, amit nem nagyon illik átírni. Ha valami kimarad, udvariasan illik jelezni a kommentek között. Le style, c'est l'homme

2016. 06. 30. 8:05

 Így rendben is van.  Meglepett

2016. 06. 29. 23:02

Cikkírókám illene tájékozódni, a szervezőknek meg illene mondani egy "köszi"-t. Legalább, ha már többre nem futja. 

Ezt a cikk második mondatának fényében ( ami így szól:  "Az alábbiakban a szervező Borkultúra egyesület élménybeszámolója olvasható a napról.") , miként gondolod?  

" köszi magunknak, hogy ilyen jól szerveztünk!"  Vagy hogy ? 

2016. 06. 29. 16:43

 Hát így igen!