Modern japán harcművészet a Vaskapu alatt
Sport
2016. jún. 28.

<p>Ön is került már olyan helyzetbe, hogy sportolni vitte volna gyermekét, de nem tudta, hogy milyen lehetőségei vannak Esztergomban? Vagy épp most állnak a nagy választás előtt? Ha igen, akkor önnek is hasznosak lesznek a klubokat bemutató mini írásaink, amelyek eligazítják az esztergomi egyesületi útvesztőben. 2016 nyarán megmutatjuk a város sportos oldalát, ön pedig kiválaszthatja a csemetéjéhez leginkább passzoló sportágat. Vendégségben a Shinbukan Dojo-ban.</p>

Fotó: Innomotion Studio

Első kisinterjúnkban Bak Lászlót, a Shinbukan Dojo vezetőjét kérdeztük.

Mikor alakultak? Hány főt számlál az egyesületük? Hol tartják az edzéseiket?

A Shinbukan Dojo 1998-ban alakult, az egyesületet pedig 2001-ben jegyezték be. Az esztergomi helyszínen jelenleg mintegy 100-120 fő gyakorol rendszeresen, a junior és a felnőtt korosztály mellett a tagságban szép számmal akadnak ovisok és kisiskolások is. Edzéseinket a Bocskoroskúti út 94. szám alatt található központi termünkben tartjuk.

Mire a legbüszkébbek?

Büszkék vagyunk arra, hogy az aikido alapgondolatának megfelelően évről évre egyre több emberhez jutunk el, egyre több szülő élvezi a bizalmunkat, és az idősebb korosztály is szívesen jön el hozzánk gyakorolni. Valamint, hogy a hazai és nemzetközi aikido élet kiemelkedő helyét foglaljuk el, ezzel egy magas színvonalú oktatást, továbbfejlődést tudunk biztosítani tagjaink számára.

Mi a legfontosabb célkitűzésük a jövőre nézve?

Jövőre nézve célunk az előbb említett értékek megőrzése, továbbfejlesztése, valamint hátrányos és enyhén fogyatékkal élő gyermek számára elérhetővé tenni az aikido gyakorlását speciális csoportokban.

Miért a legjobb választás az önök sportja/egyesülete?

Mindenki saját maga hozza meg a döntését azzal kapcsolatban, hogy miért éppen minket választ. Ismerje meg munkánkat, történetünket, jöjjön el személyesen, próbálja ki edzéseinket, szerezzen személyes tapasztalatot az oktatókkal, közösség tagjaival kapcsolatban. Mindezek után pedig eldöntheti, hogy jól érezte-e magát, megkapte-e mindazt, amit korábban elképzelt.

Ha részletesebben is érdekli az aikido, a Shinbukan Dojo életéről készített korábbi riportunkat ITT találja meg.

Csatlakozni szeretne?

Cím: 2500 Esztergom, Bocskoroskúti út 94.

A Shinbukan Dojo Facebook elérhetősége

www.aikidojo.hu

+36209166568

(forrás)