Idén is gyűjtenek a kórháznak az angyali motorosok

Idén is gyűjtenek a kórháznak az angyali motorosok

2016. 06. 22. 10:22

A tavalyi Jótékonysági Motoros Felvonulás és adománygyűjtési akció sikerén felbuzdulva az idei évben is motorra ugornak a angyalok. A mozgatórugó és a cél ugyanaz: a hála és a tisztelet kifejezése, valamint adománygyűjtés a Vaszary Kolos Kórház javára.

Az idén másodjára megrendezésre kerülő eseménnyel szeretnének hagyományt teremteni rendezők; céljuk évről évre összegyűlni, segíteni, egy kis időre angyalbőrbe bújni.

A tavalyi felvonuláson fantasztikus pillanatokat éltek át a résztvevők, amikor a rengeteg motor hangja egyszerre bőgött fel és indult meg Esztergom felé, és csodálatos, rendkívül megható volt, ahogy az a sok motoros a kórház udvarán tiszteletkört tett, könnyeket csalva az orvosok szemébe.

A mozgatórugó és a cél idén ugyanaz: a hála és tisztelet kifejezése, valamint adománygyűjtés a Vaszary Kolos Kórház javára.

Sok motoros került már az esztergomi kórházba baleset következtében. A város és annak csodálatos környéke közkedvelt útvonal a motorosok körében és természetesen az autósok, kerékpáros turisták körében is. Számos túraútvonal részét képezi Esztergom, a Dunakanyar, Dobogókő. Minden túra, minden motorozás alkalmával egy kicsit kiteszik a motorosok magukat a veszélynek: a motorozáshoz az adrenalin is hozzátartozik. Gond csak akkor van, amikor a veszélyből baj lesz.

A kórházban dolgozó orvosok és ápolónők, ápolók az emberekért dolgoznak. Áldozatkész munkájuk, szaktudásuk, emberségük előtt fejet hajtunk, kétség kívül profi munkát végeznek. És itt jönnek a képbe a motorosok. Segíteni szeretnének, adni szeretnének, hozzájárulni szeretnének az orvosok és nővérek tiszteletreméltó munkájának megkönnyítéséhez.

A szervezők ezúton kérnek minden kedves környékbeli, de akár messzebbről származó motoros barátot, ismerőst, ügyfelet, ahogy minden kedves motorossal szimpatizálót is, hogy jöjjön el az OffRoad Motor's üzlethez, vegyen részt az általuk szervezett motoros felvonuláson, és 2.000 Ft-tal támogassa az esztergomi kórházat.

Idén a szervezők megszólítják a motorosokkal szimpatizálókat is, akik szívesen eljönnének autóval, családdal megnézni a rendkívül látványos motoros felvonulást, és támogatni az esztergomi kórházat.

2016. június 25-én, 10:00 órakor lesz a találkozó Dorogon, az Off Road Motor’s Lehotay Kft.-nél (2510 Dorog, Esztergomi út 125.), és 11 órakor indul a motoros felvonulás. A résztvevők átmotoroznak Esztergom városán, felhívva a figyelmet magukra, az összefogás erejére. A városon belül tett kör után a Vaszary Kolos Kórházhoz mennek, ahol a kórház udvarán tiszteletkört tesznek. Ezután Sárisáp felé veszik az irányt, ahol Lukács József esperes plébános úr megáldja a résztvevőket.

Mindenki, aki vesz matricát, ezzel támogatva a kórházat, és részt vesz a felvonuláson, kap egy ebédjegyet, amit ott a helyszínen válthat be a Sárisápi Német Nemzetiségi Önkormányzat által főzött ebédre.

A Váradi Mentőszolgálat is részt vesz a felvonuláson egy mentőautóval és egy mentőmotorral, és egy mentős bemutatóval is támogatják a rendezvényt. A jelenlévők tanúi lehetnek majd egy imitált motorbaleset utáni mentési akciónak is.

A tavalyi évben az Esztergom - Kertvárosi Polgárőr Egyesület biztosította a felvonulást, idén csatlakozott hozzájuk a Motorvéd Polgárőr Egyesület is. A felvonulás után két koncert, büfé, verseny motorok bemutatója várja majd a jelenlévőket.

Sárisápon, a rendezvény helyszínén a helyiek és az odalátogatók is tudnak majd adakozni a kórház javára, az erre a célra felállított sátornál.

Érdemes előre megvenni a matricákat, hogy ne kelljen aznap sorba állni a regisztráláshoz.

 

Fotó: Abai Róbert

Még nincsenek kommentek :(