Jótékonysági ajándékgyűjtés és Családi Nap Esztergomban
Kultúra
2016. jún. 9.

<p>Jótékonysági ajándékgyűjtést és Családi Napot szervez az esztergomi Praktiker június 11-én, szombaton. A Pest Megyei Gyermek és Ifjúsági Alapítvánnyal együttműködve fogyatékos, árva, hátrányos helyzetű, valamint lakásotthonban és nevelőszülőknél élő gyermekek táboroztatására gyűjtenek. A jótékonykodás mellett, tánc-, és sportbemutatókkal, valamint egész napos gyerekprogramokkal várják a családokat az esztergomi Praktiker parkolójába.</p>

A jótékonysági adománygyűjtésre a megunt, feleslegessé vált gyermekkönyveket, játékokat, sportszereket és társasjátékokat várják a szervezők. A jótékonykodók a felajánlásért cserébe 10 százalékos vásárlási kupont kapnak ajándékba, amelyet az esztergomi Praktiker áruházban használhatnak fel.

Az adománygyűjtés és a Családi Nap szombaton 11 órától kezdődik. A rendezvényen a gyerekeket  ugrálóvárral, aszfaltrajzolással és arcfestéssel várják, valamint kézműves foglalkozáson is részt vehetnek. Az esztergomi Praktiker áruház parkolójában 14 órától mazsorett, rock and roll, valamint aikido és tűzoltó bemutató is lesz.

Pest Megyei Gyermek és Ifjúsági Alapítvány

Az adománygyűjtést végző Pest Megyei Gyermek és Ifjúsági Alapítvány több mint 25 éve a gyermekek minőségi szabadidős programja érdekében végez közhasznú tevékenységet. Az alapítvány kiemelten fontosnak tartja, hogy olyan fiatalok is megismerkedhessenek a szeretetteljes, programdús táborozás élményével, akik árva gyermekként, vagy halmozottan hátrányos helyzetből érkezve eddig nem juthattak el a társat, játékot, önfeledt szórakozást nyújtó nyári táborokba. Segítő önkénteseik és munkatársaik Zamárdiban, Kismaroson és Kóspallagon táboroztatják a programban résztvevő gyerekeket.

Családi Nap és adománygyűjtés helyszíne: esztergomi Praktiker parkoló

Időpont: 2016. június 11., szombat 11 órától

(forrás)