Fényesen csillog Szent György kardja - esztergomi vívósikerek

Fényesen csillog Szent György kardja - esztergomi vívósikerek

2016. 05. 30. 10:26

A vívók Országos Bajnoksága Nagykanizsán az újonc korosztályú kardozók küzdelmeivel folyatódott. Az izgalmakban bővelkedő asszó végén a Szent György Vívó Egyesület versenyzője örülhetett a döntőbe jutásnak, a ranglista vezető ezúttal a vert mezőnyben végzett.

A 2002-es születésűek közt Esztergomból a fiatalabb Juhász Anna (2003) nagy kedvvel vívott egész nap, és sorra győzte le az ellenfeleit. A 8-as döntőbe jutásért a korosztályos ranglistát vezető Jankovics Annával kellett megküzdenie. Az izgalmakban bővelkedő asszó végén a Szent György Vívó Egyesület versenyzője örülhetett a döntőbe jutásnak, a ranglista vezető ezúttal a vert mezőnyben végzett. A nagy küzdelem sokat kivett az esztergomi kislányból, így végül a 6. helyen végzett, ami az idősebbek közt nagyszerű eredmény.

Öröm a lányok eredményhirdetése után: Juhász Anna hatodik lett

A 2002-es fiú kardozók csapatversenyén az esztergomiak már reggel nehéz ellenfelet kaptak, a törökbálintiak rutinos csapatát kellett legyőzniük, hogy a legjobb 8 közé kerüljenek. Hatalmas küzdelemben, végig vezetve biztosították helyüket a legjobbak közt. A 6. helyért az a Nyíregyháza következett, amelyik csak egy tussal kapott ki a végső győztes Vasastól. A lelkesedésből és a jó csapatszellemből jelesre vizsgázó esztergomiak sorra magabiztosan aratták győzelmeiket. Így a Szent György Vívó Egyesület fiú kard csapata, Engelbrecht Patrik, Erős Pál, Bogár Bence, Alberti Bálint és Orosz Tamás az Országos Bajnokság 6. helyén végzett.

Az esztergomi újonc fiú kardcsapat

Budapesten rendezték az amatőr vívók évadzáró versenyét. A női kardozók mezőnyében két esztergomi hölgy is küzdött. Mudrák Éva csak a döntőben talált legyőzőre, így ezüstérmes lett. Fodor Zsófi mögötte a bronzérmet szerezte meg.

Mudrák Év az amatőr ranglista harmadik helyéért járó kupával

Az év versenyeinek összesítése után újabb öröm következett, a Szent György Vívó Egyesület versenyzője, Mudrák Éva hatalmas kupát vehetett át a ranglista 3. helyéért.

//Szent György Vívó Egyesület

 

Még nincsenek kommentek :(