Esztergomiak a médiában
2016. 05. 29. 16:00

A Dzsámi Kávéklubot azért hoztuk létre, hogy keretbe foglaljuk mindazt, amit a kávézónkba álmodott szórakozási lehetőségekről gondolunk. Egy szép és hangulatos helyszínre nem nehéz elképzelni zenét, baráti beszélgetést, ünneplést, jó ételeket és italokat. Úgy gondoltuk, eljött az ideje annak, hogy Önöknek feltálaljuk mindezt.

Nem találtuk fel a spanyol viaszt, hiszen az egyik legnépszerűbb műfaj a talk show, amelynek legfőbb helyszíne a televízió vagy színház, Esztergom esetében pedig a Helischer József Városi Könyvtár is, ahol Önök részt vehetnek beszélgetős esteken, melynek keretein belül mindenki által ismert emberek vallanak életükről, munkájukról, vagy egy-egy aktuális közéleti témáról.

A mi célunk sem más: érdekes embereket várunk kerekasztal beszélgetéseinkre. Biztosan sokan szeretik velünk együtt azokat a televíziós műsorokat, amelyekben ismert emberek szépen megterített asztalnál vitatják meg az élet/életük nagy dolgait. Szeretnénk Önöket meginvitálni egy ilyen műsorba. Kövessék élőben a beszélgetést, kóstoljanak, élvezzék a patinás környezetet, és kérdezzenek nyugodtan!

Sorozatunk címe összefoglalja, mivel szeretnénk Önöknek egy kicsit mást mutatni ebben a műfajban. Kérjük, jegyezzék fel a naptárjukba, hogy kéthetente vasárnap délután az Esztergomból jöttünk, mesterségünk címere című sorozat epizódjait a Dzsámi Kávézóban lehet megtekinteni és abban aktívan részt venni. Olyan esztergomi embereket kerestünk meg, akik ugyanazt a mesterséget művelik, de más és más irányt képviselnek, és szívesen mesélnek a kulisszatitkokról. Szakmájuk mesterei, ezért felkértük őket arra is, hogy ne csak meséljenek, hanem mutassák is be a tisztelt közönségnek munkájuk gyümölcsét. Egyik alkalommal ételeket, bort vagy különleges sütiket kóstolhatunk, máskor regényekből, versekből, filmekből kapunk ízelítőt, „zene zendül, énekszó pendül”, avagy megismerkedhetünk egy-egy bonyolult tánclépéssel, beszámolót hallhatunk egy-egy sportversenyen elért győzelem igaz történetével, kézbe vehetünk akár egy aranyérmet is. Két dolog garantált egy-egy élményekben dúsnak kinéző vasárnap délutánon: a fehér asztal és a jó hangulat.

Felkértük a Csütörtök Blog szerzőjét, aki szintén Esztergom szülötte, hogy legyen ennek a sorozatnak a háziasszonya, tehát kéthetente vasárnap Pifkó Szera várja Önöket az Esztergomból jöttünk, mesterségünk címerével. A műsorról a Csütörtök Blogon is olvashatnak majd.

Május 8-án médiamunkásokkal beszélget az est háziasszonya. Pifkó Szera beszélgetőpartnerei:

Argyelán Kriszta (rádiós/televíziós műsorvezető)
Heer Orsolya (televíziós műsorvezető)
Máth Dávid (újságíró)

A folytatás:

  • Június: zenészek és zenetanárok hónapja
  • Július: a színház és a mozi világa
  • Augusztusban szünetet tartunk.
  • Szeptember: A mozgás két formája: tánc és sport

Felhívjuk a tisztelt Érdeklődők figyelmét, hogy az eseményeken való részt vétel nem ingyenes. A belépőjegy ára 500 Ft.

Részvételi szándékukat kérjük, hogy elérhetőségeink valamelyikén asztalfoglalással jelezzék. Köszönjük! Reméljük, Önök is ugyanolyan izgatottan várják az első epizódot, mint mi! Várjuk Önöket szeretettel!

 

Esztergomi Dzsámi Múzeum és Kávézó

Asztalfoglalás, jegyelővétel telefonon: 33-315-665, illetve e-mailben: info@esztergomidzsami.hu, pszera@gmail.com, vagy személyesen a Dzsámiban (Berényi Zsigmond u. 18).