Csak 1 kör a Balaton körül - Az Esztergomi Futóművek az Ultrabalatonon
Sport
2016. máj. 18.

<p style="text-align: justify;">Az utolsó májusi hétvégén ismét útnak indul az Esztergomi Futóművek tagjainak egy része, hogy néhányuk egyénileg, többen pedig különböző csapatösszeállításban – egy-két külsős tag segítségével - non-stop fussák körbe a Balatont.</p>

A tavalyi női győztes Maráz Zsuzsanna idén újra egyénileg indul - a szeptember végi görögországi Spartathlon versenyre való felkészülésének egyik állomása az UB. Rajta kívül még hat futóműves vállalta az egyéni megmérettetést: Szerencsés Tamás, Papp Bálint, Krausz István, Áprily Zoltán, Vénusz Diána és Gutrai Krisztián.

Szerencsés Tamás futását a Csodalámpa Alapítvány részére ajánlotta fel, az általa megtett kilométereket meg lehet vásárolni, az összegyűjtött pénzösszeg beteg gyermek(ek) kívánságát segít teljesíteni. Az idei cél itt található.

Az UB-n résztvevők között van még 38 további tag, akik 2-3-4-5 és többfős váltócsapatokban– 8 klubon kívüli futó segítségével vállalják az 1 kört.

Az egyéni indulók május 28-án, szombaton reggel 5.30-kor rajtolnak, a csapatok pedig folyamatosan - a távnak az általuk vállalt teljesítési ideje függvényében – a számukra megállapított időpontban. A meteorológiai előrejelzés szerint kora nyári hőmérséklet vár rájuk, talán néha egy kis frissítő zápor kíséretében.

A csapatokról érkező hírekről, képekről – az elmúlt évekhez hasonlóan – folyamatos lesz a beszámoló az Esztergomi Futóművek Facebook-oldalán.

(forrás)