Május 11-én átadták a Belvárosi Óvodát

Május 11-én átadták a Belvárosi Óvodát

Május 11-től visszaköltözhettek a gyermekek a teljesen átépített Belvárosi Óvoda épületébe. Az elmúlt egy évben Esztergomban tíz óvoda és bölcsőde felújítása történt meg, a beruházások költsége meghaladta a 190 millió forintot.

Áprilisban befejeződött a tavaly megkezdett óvoda felújítások utolsó intézményének, a Belvárosi Óvodának megújítása is.

Farkasné Schmidt Mária, a Belvárosi Óvoda igazgatója az intézmény átadása kapcsán elmondta, hogy május 11-én a gyerekek és a pedagógusok birtokukba vették a felújított óvodát. A nyolc hónap alatt megvalósuló beruházás során a fenntartó Esztergomi Önkormányzat, illetve a hivatal dolgozóinak és számos szülő, család hétköznapon és hétvégén is végzett sok-sok plusz munkája, segítsége révén nyitotta meg ismét kapuit a Bottyán János utcában lévő épület, mondta Farkasné Schmidt Mária igazgató.

Az intézményvezető kiemelte, hogy a beruházás nyomán az óvoda korszerűen felszerelt, új tornateremmel, megújult belső terekkel, tágasabb étkezőkkel, valamint az épület elülső és hátsó részébe épített üvegfolyosóval bővült, illetve az óvoda udvarán új, az uniós szabványoknak megfelelő játszóteret alakítottak ki.

Az átadáson elhangzott, hogy az 1863-ban létrejött intézmény a mai szakmai elvárásoknak már nem tudott megfelelni ezért volt szükség a rekonstrukcióra, a korszerűsítésre.

Romanek Etelka polgármester elmondta, hogy egy önkormányzat számára kiemelt fontosságú a legkisebbek egészséges körülmények között való fejlődése, nevelkedése, ezért volt prioritása annak, hogy Esztergomban az óvodákat és a játszótereket újítsák meg először, ezt követi majd az iskolák, középiskolák rekonstrukciója is. A tavaly megkezdett nagyszabású óvoda beruházások során összesen tíz intézmény újult meg, bővült tornacsarnokkal.

Az elmúlt egy évben elvégzett óvodafelújítások:

  • Esztergomi Aranyhegyi Óvoda felújítási munkái- 3.661.000 Ft (parketta felújítás, lépcső felújítás).
  • Esztergomi Bánomi Óvoda- 3.265.000 Ft (nyílászáró csere, vizesblokk berendezések cseréje).
  • Esztergomi Honvéd Óvoda- 2.142.500 Ft (előlépcsők felújítása, főbejárathoz rámpa kialakítás).
  • Esztergomi Angyalkerti Óvoda- 6.548.000 Ft ( tetőtéri ablakok cseréje, homlokzat javítási munkák végzése.
  • Esztergomi Aprófalva Bölcsőde- 249.800 Ft (tető beázások megszüntetése).
  • Esztergomi Erzsébet Királyné óvoda felújítási munkái- 19.155.343 Ft (nyílászáró csere, vizesblokk burkolási munkái, gépészeti felújítás, tetőszigetelés, tetőjavítás, homlokzat hőszigetelés).
  • Esztergom-Kertvárosi Óvoda régi épületének felújítása- 21.671.408 Ft (kazáncsere, villa épületen héjazat csere, tetőterasz felújítása).
  • Esztergomi Szentgyörgymezei Óvoda felújítása és bővítése tornaszobával beruházás -72.956.155 Ft (homlokzat hőszigetelés, csapadékvíz elvezetése, tornaszoba építése).
  • Esztergomi Zöld óvoda felújítása- 32.513.065 Ft (tetőfelújítás, tetőszigetelés, nyílászáró csere).

-sajtóközlemény-

2016. 05. 13. 12:15

Ezzel mi a helyzet?  

Örömteli, hogy már egy teljesen megújult képviselő-testülete van a városnak, így nem fordulhat az elő, ami 2010. előtt megtörténhetett, hogy a város eltekintett egyes esetekben a kötbértől! ( Nyolc havi kötbér már szép summa lehet.)

" Az önkormányzat a szakértők javaslatának elfogadása mellett a meghosszabbított szerződésben kiemelte, hogy kötbérigényét mindenképpen érvényesíti beruházó felé. Az önkormányzat - tekintettel a történtekre – egyelőre egyetlen egy részszámlát sem fogadott be a kivitelezőtől.

A beruházó a február 24-én módosított szerződésben vállalta, hogy március 31-ig hiba- és  hiánymentesen, a szükséges pótmunkákat elvégezve befejezi a felújítást, és levonul a területről. Az önkormányzat az egyeztetés során jelezte, hogy amennyiben a kivitelező nem tesz eleget ennek a vállalásának, az önkormányzat minden jogi igényét érvényesíteni fogja. "

2016. 05. 13. 11:57

A közbeszerzés azért jó találmány, mert kizárja, hogy döntéshozó képviselő sógora, komája, haverja, vagy boldog őse lehessen a nyertes. 

" Sem utódja, sem boldog őse...Sem rokona, sem ismerőse Nem vagyok senkinek," :)

2016. 05. 13. 10:16

Közbeszerzésen, legolcsóbb ajánlat :)

2016. 05. 13. 9:39

Mi volt az oka az igen jelentős csúszásnak? Ki volt a kivitelező, és hogyan nyerte el a pályázatot?:)

2016. 05. 12. 15:43

A nyolc hónap alatt megvalósuló beruházás

Mintha elírták volna a hivatalban a sajtóközleményt. A pontos megfogalmazás úgy hangzana: a nyolc hónapnyi késéssel megvalósuló beruházás. 2015 október végére ígérték ezt a beköltözést.