Az áprilisi programcunamiban is erőn felül teljesítettek polgárőreink
Gazdaság
2016. máj. 9.

<p>Az elmúlt időszak erőn túli feladatok elé állította az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület tagjait: szolgálatokban, rendezvények biztosításában.</p>

Mivel Esztergom iskolaváros, a sok iskola hagyományos ballagási rendezvényei nagy létszámú polgőri erőket igényelnek.

Április végére vonatkozóan a hagyományos esti fáklyás ballagás (amely a térségünk bányász hagyományait őrzi) biztosítását a rendőrséggel előre egyeztetve közösen hajtottuk végre. Ezt követően a város iskoláinak központi ballagását „vezényeltük le” a rendőrséggel közös szolgálatot ellátva, melyen igen nagy látszámú ballagó, rokon és ismerős vett részt – a ballagás érintette városunk fő közlekedési útvonalait, a városközpontot is. Városunk vezetői, valamint a ballagó diákok rokonai, szülei nagy elismeréssel szóltak az áldozatos, szakszerű polgárőr munkáról.

Fotók: Engelbrecht Károly/Facebook

További képekért kattintsanak IDE

Polgármester asszony köszönő levelében kiemelte:

”Kollégái jelenléte – túl azon, hogy biztonságérzetünket fokozta – nagyban hozzájárult rendezvényünk precíz kivitelezéséhez. Kérjük, hogy köszönetünket a Polgárőrség részére tolmácsolni szíveskedjék”.

Ugyenezen a hétvégén, időnként az iskolai ballagási rendezvényekkel párhuzamosan folytak a Prímás-szigeten is kulturális, közlekedési rendezvények.

Az „Akkor és most” jármű kiállítás Esztergom Város Önkormányzata, az Esztergomi Rögbi KFT közös szervezésében, a Magyar Suzuki Zrt. névadó támogatásával valósult meg.

A kiállítás nagy sikert aratott. A két napon 10.200 fő látogatott el a hivatalos statisztikák szerint, és tekintette meg a kiállított új és régi járműveket. A kiállításról tudósítottak az M1, Duna TV több hírműsorában is. A rendezvény honlapján www.jarmukiallitasesztergom.hu szintén nagyszámú látogatottságot mértek (a hozzá kapcsolódó portálokon százezres nagyságrendű látogatottsági, érdeklődési visszajelzést kapott).

A látogatók szavaztak a legszínvonalasabb veterán járművekre (autók, kerékpárok, motorkerékpárok, vizi járművek).

A szervezők, vezetők az alábbiakban értékelték az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület két napos munkáját:

„Az Önök segítsége és támogatás nélkül nem lehetett volna ilyen sikeres ez a rendezvény, amely messzemenőkig beváltotta a hozzá fűzött reményeket. … Mivel a kiállítás visszhangja nagyon kedvező, és mindenképpen arra sarkall bennünket, hogy a jövő évben is megrendezzük Esztergomban a Veterán és új járművek kiállítását. Remélem, hogy a jövőben is a támogatóink között üdvözölhetem Önöket”

A rendezvény fénypontja a Kis-Dunán hagyományosan megrendezett lampionos csónakfelvonulás volt (polgáőr biztosítással), melyet az éjszakai tüzijáték követett, a rendezvénysorozat záró eseményeként.

A fent felsorolt rendezvényeken polgárőreink mellett az ifjú polgárőrök is hatékonyan kivették részüket a feladatvégrehajtásból.

 

Bodrogai Sándor, Engelbrecht Károly

Esztergom Városi Polgárőr Egyesület

(forrás)