Kormányzati támogatással 70 fő jutott munkához Esztergomban

Kormányzati támogatással 70 fő jutott munkához Esztergomban

A program részeként emellett Esztergomba érkezik egy XXI. századi professzionális takarítógép tartozékokkal és karbantartási szerszámokkal, illetve legalább ezer cirokseprű is.

A foglalkoztatás elősegítéséről szóló törvény lehetővé teszi a másodlagos foglalkoztatást a közfoglalkoztatásban is. A kormányzat részéről jelentős támogatás ez, hiszen azoknak az álláskeresőknek is lehetőség nyílik most Esztergomban, akik a munkaerő piacon eddig nem tudtak elhelyezkedni. Az új támogatási program keretében 70 fő jut foglalkoztatáshoz, ehhez mintegy 35 millió forintnyi bér- és járulék támogatást kapott most Esztergom a munkaügyi szervezettől, a kormányhivataltól. A program része, hogy a munkabér-támogatás teljes összegén felül annak további 10 százalékát eszközfejlesztésre, eszközbeszerzésre, az esztergomi önkormányzat most ennek keretében vásárolt gépi és kézi takarítóeszközöket.

A fent említett eszközbeszerzésben szerepelt egy professzionális utcai takarítógép, tartozékokkal és karbantartási szerszámokkal, emellett ezer cirokseprű, eszközönként több tucat parkgondozásra, bokor- és sövényvágásra alkalmas szerszám is.

-sajtóközlemény-

2016. 05. 05. 21:58

Volt 10 éve az az önjáró takarítógép is, azt sem láttam már jóideje. Talán az Eszközé lehetett? Mondjuk a kormányzati direktíva az elmúlt években afelé tendált, hogy élőmunka legyen, ne gépi... ahhoz meg illik a cirokseprű. Csak el ne kopjon idő előtt.

2016. 05. 05. 19:14

Cirokseprűnek így város még nem örült. Más kérdés, hogy 8-10 éve még motoros fűnyírót kaptak a lakóközösségek (vagy ment róla a handa-banda), ma meg cirokseprűvel próbálunk rendet tenni a városban. Esztergom jobban teljesít! :-)