Könyvtári beszélgetések – Ugron Zsolna
2016. 04. 28. 17:00

Április 28-án a Könyvtár vendége Ugron Zsolna író, újságíró, kommunikációs szakember lesz. Tizenegy éves korában települt át családjával Budapestre, ahol a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végzett a jog- és politikatudományok doktoraként.

A TV2, majd a Magyar Televízió munkatársa, szórakoztató műsorok szerkesztője, felelős szerkesztője, hírműsorok, bel- és külpolitikai műsorok szerkesztőriportere volt, majd a MOL (Magyar Olaj- és Gázipari) Nyrt. kommunikációs tanácsadójaként dolgozott.

Évekig az erdélyi Zabolán, férje családi birtokán élt két gyermekével. 2010-ben jelent meg első regénye az Ulpius-ház Könyvkiadónál; az Úrilányok Erdélyben hónapokig vezette a magyar sikerlistákat. Történelmi regénysorozatának első kötete, az Erdélyi menyegző 2013-ban jelent meg a Libri Kiadónál. 2014-ben jelent meg az Úrasszonyok trilógia második kötete: A nádor asszonyai.

Mindkét regény hetekig vezette az eladási listákat. Gasztronómiai műsora, a Kastély a Kárpátokban a TV Paprika egyik legsikeresebb magyar gyártású műsora lett. Recepteskönyve Hét évszak címmel 2013-ban jelent meg a Book Kiadónál. Rendszeresen publikál folyóiratokban.