Ne feledje, egy hónap múlva Comedium Corso!
Kultúra
2016. ápr. 18.

<p style="text-align: justify;">Május 14-16. között Esztergomban a Mindszenty téren, a Kis-Duna sétányon, a Katona István utcában, a Kossuth hídon, és az Erzsébet parkban tartják az idei Comedium Corso Utcaszínház és Kortárs Művészeti Fesztivált.</p>

Az óriási területet bőséges programkínálattal töltötték meg a szervezők, akik több meglepetéssel és újdonsággal is készültek idén. Bár utcaszínház és művészeti fesztivál, zenei fronton sem érezhetünk hiányt, hiszen délelőttől egészen késő estig hallgathatjuk a koncerteket, a tehetséges fiatal előadóktól egészen a “nagy kutyákig˝. A nagyszínpad vendége lesz többek között a Quimby, a Halott Pénz, a Maszkura és a tücsökraj, a The Immigrants, de a “Táncdalfesztivál” hagyományának keretében idén egy két órás, élő Abba Show-t is végigtáncolhat a nagyérdemű, mindezt belépő jegyek nélkül, ugyanis a fesztivál minden programja INGYENESen látogatható!

Az eddigi évekhez hasonlóan, a fesztivál során kiemelkedő szerephez jut a színház és a kortárs művészet. A sétányt megtöltik a képzőművészek, akik nem csak műveiket állítják ki, hanem belepillanthatunk az alkotás folyamatába, lehetőség nyílik a művészekkel való személyes kommunikációra is.

A SZÍNpadon, mely a színháznak ad helyet, változatos műfajú előadásokat láthatnak a látogatók, olyan intézményektől, mint például a Szegedi Nemzeti Színház. Minden nap több darab várja az érdeklődőket, kiszolgálva szinte minden korosztályt, talán a fiatalok körében legnépszerűbb slam poetry bevonásával, melyet többek között a Saul fiából is ismert Pion István prezentál.

Az irodalmi jelenlétet tovább erősítve, Babits Mihály meghatározó esztergomi kötődése és halálának 75. évfordulója alkalmából, a fesztivál csatlakozik a Babits Évhez; két versennyel és egy turisztikai látványossággal emlékezik méltóképp a költőre. Országos nevezésű szavalóverseny és aszfalt rajzverseny keretében mutathatják meg a vállalkozó szelleműek tehetségüket, a kevésbé bátrak pedig egy világhírű szobrászművész gigantikus méretű alkotásának megtekintésével idézhetik fel a költőóriást, nem csak a rendezvény ideje alatt, hanem azután még hónapokig látható lesz.

A harmadik színpad repertoárja az idei évben szintén újdonság, megjelenik a rendezvény kínálatában az elektronikus zene, a nagyszínpad koncertjei után a stílus kiemelkedő alakjai gondoskodnak a hangulatról.

Bár negyedik színpadot nem, de önálló rendezvényhelyszínt kapott egy szintén nagyon mai jelenség, a kortárs cirkusz. Két társulat, a CirkuSzínház és a Freak Fusion Cabaret különleges bemutatókkal, akrobatikus produkciókkal, zsonglőr játszóházzal és meghökkentő performanszokkal varázsolnak mindenkit egy különleges világba.

A rendezvény elmaradhatatlan velejárója a színvonalas vásártér, ételek és italok, melyekből most sem lesz hiány. A kézműves kiállítók mellett kiemelt szerepet kap a hazai Street Food társadalom, mely gazdag kínálatát a Kis-Duna sétányon találhatják meg a gasztronómiai élményekre vágyók.

(forrás)