„Jobbikos, azaz náci, vagy Fideszes, azaz jogállami fasiszta szavazó”

„Jobbikos, azaz náci, vagy Fideszes, azaz jogállami fasiszta szavazó”

2016. 04. 15. 11:13

Nyílt levél Sárik Andrea, a DK Esztergomi csoportjának elnöke részére, valamint a Haladó Esztergomért Egyesület Elnökének, Kőszegi Lajos Úrnak.

Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Elnök Úr!

Az Önök szervezetei  közös rendezvényt tartottak  2015. április 19-én 16.00 órakor Esztergomban a Széchenyi téren.

Ezen a rendezvényen vett részt Elnök Úr, szólalt fel Elnök Asszony és Lovas Zoltán (újságíró), aki a következőket mondta szó szerint: "a maradék kétharmadnak pedig a kétharmada az jelen pillanatban vagy Jobbikos -azaz náci-, vagy Fideszes, -azaz jogállami fasiszta- szavazó”. (1 perc 40-nél!)

(http://esztergom-dk.iwk.hu/)

Lovas Zoltán a DK rendezvényén szó szerint nácizta a Jobbikot és a Jobbikos szavazókat, és fasisztázta a Fideszt és a Fideszes szavazókat.

Elnök Asszony, Elnök Úr!

Reméljük - Lovas Zoltánnal szemben-  Önök szerint nem nácik vagy jogállami fasiszták azok az esztergomi szavazók, akik a választások során a Jobbikra vagy a Fideszre szavaztak, hogy Önök szerint a Jobbik nem náci párt a Fidesz pedig nem fasiszta párt, hogy Önök szerint Stámusz Andrea önkormányzati képviselő, Zentai Plajner Zsot megyei képviselő, Vágó Sebestyén országgyűlési képviselő, Polonyi Zsolt megyei elnök, Nunkovics Tibor választókerületi elnök, nem náci.

Ebben az esetben, - ha már ott a helyszínen a saját rendezvényükön nem határolódtak el ezen kijelentéstől- akkor kérjük ezt tegyék meg most, ezen nyílt levélre válaszolva.

Természetesen, amennyiben Önök bármelyike osztja Lovas Zoltán véleményét, azt is legyenek szívesek megosztani velünk.

( A „miért csak most? „ - kérdésüket megelőzendő: a videóra csak a napokban  hívták fel a figyelmünket,  ami érthető, hiszen az elmúlt egy év során összesen csak 80-an nézték meg, ebből nyugodtan levonható legalább 10 fő, akik jelen levél írói és a jogászaink voltak )

Megtisztelő válaszukat várjuk:

 

Zentai Plajner Zsolt s.k.

az esztergomi Jobbik elnöke, megyei önk. képviselő, megyei válaszmányi alelnök

 

Stámusz Andrea s.k.

esztergomi képviselő

 

Nunkovics Tibor s.k.

volt országgyűlési képviselő jelölt, a Jobbik II. választókerület  elnöke

 

Polonyi Zsolt s.k.

a Jobbik megyei választmányának elnöke


Vágó Sebestyén s.k.

a Jobbik országgyűlési képviselője

2016. 04. 20. 6:57

Tisztelt Képviselő Asszony, Tisztelt Uraim,

Nyílt levelüket megkaptam. Érdemben válaszolni fogok rá.

Üdvözlettel: Sárik Andrea

 

2016. 04. 17. 11:29

Lovas "Napraforgó" tényleg lenácizta és lefasisztázta az aktív választópolgárok jelentős részét. Azt hittem kiszólása az aktív politikusoknak, vagy a párttagoknak szól, ehhez képest kifejezetten a választópolgárokról mond ítéletet. Többször visszanéztem, hallgattam, mert nem akartam hinni a szememnem, fülemnek. A Magyar Demokrata (jobb) sok országot megjárt (életrajza szerint helyét nem találó) balos újságírójától (bal) a legszebb mégis az a gondolat, hogy Jézus Krisztus kommunista volt, de legalábbis jobboldali, mindezt arra alapozva, hogy a szolidaritás a bal oldal privilégiuma.

Lovas szinte minden mondatában téved, de nem ez a legfájóbb, hanem az, hogy az ilyen beszédek sokkal inkább áratanak, mint használnak azoknak, akik szeretnének valami mást a FIDESZ "krisztusi szolidaritása" helyett! Ezért csak javasolni tudom a DK-nak, meg a szervezőknek, hogy a meghívott vendégtől tessenek előzetes beszédtervet, vagya akár komplett szöveget kérni, és csak akkor engedjék mikrofon mögé, ha Önök is egyetértenek mondanivalójával.  

2016. 04. 16. 11:08

Csak tételezzük fel azt az utópisztikus helyzetet amikor azon szavazók akik most Lovas Zoltán szerint "nácik...vagy jogállami fasiszták", a következő választáson valami oknál fogva, más pártra szavaznának.
Fokozom: a vicc kedvéért játszunk el a gondolattal, hogy a DK jelöltjére. Akkor ezen "náci vagy jogállami fasiszta" szavazóról abban a percben ahogy beikszelte a szavazatát, azonnal lepotyognak ezen jelzők és megtisztulva demokratikus, liberális és EU konform szavazóvá válik?

Szerintem Lovas és a DK szerint igen, hiszen számokban, pontosabban arányokban beszélt. (2/3 és 1/3)

/Ilyen pálfordulás teljesen elfogadott a kommunista, szocialista berkekben. Czinege Lajos volt hadseregtábornokot említeném, aki a 25. „Hunyadi” magyar fegyveres SS-gránátoshadosztályban kezdte pályafutását.. Azaz „náciként” kezdte majd kommunista lett, méghozzá nagykutya, a Minisztertanács elnökhelyettese. Mellékesen a munkásőrség megszervezését is neki köszönhetjük. /

A „lovaszoltán”féle  ál liberálisok hitvallása az, hogy ha velünk vagy akkor demokratikus vagy, ha ellenünk akkor "náci vagy jogállami fasiszta".  De ha utána velünk leszel, (ránk szavazol) akkor demokratikussá váltál.


 

2016. 04. 15. 15:55

Érdekes lenne utána nézni, hogy ki fia-borja ez a Lovas Zoltán? Tipikus példája, a választópolgárok folyamatos provokálásának, egymásra uszításának, megosztásának.  lényeg az hogy a fókusz állandóan a pártokon legyen, nehogy észre vegye az a szerencsétlen választópolgár, hogy ugyan azon a sűlyedő hajón ül, mint a másik pártot támogató polgártársa. Nehogy észre vegye, teljesen mindegy melyik párt van kormányon, kissebb nagyobb jobbra balra lavírozástól eltekintve az irány ugyanaz. A pártok egyike sem az, aminek az őket támogató polgárok gondolják.

Nehogy valakinek eszébe jusson vissza állítani az alsó és felső házat, ahol az alsó házban foglalnak helyet a pártok, akik nem hozhatnak törvényeket, csak javaslatokat terjeszthetnek elő, amit a felsőházban bírálnak el, pártoktól független, megfelelő erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkező nemzeti elkötelezettségű emberek. Ami a nemzet hosszú távú javát szolgálja, azt támogatják, ami nem, azt visszadobják.

Persze nyilván ezt egyik párt sem támogatja, érthető okok miatt.