Kenderültetvényre bukkantak egy dorogi pincében
Bulvár
2016. ápr. 13.

<p>A dorogi nyomozók igazoltatták a termesztőket. </p>


A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást – őrizetbe vétele mellett - egy 39 éves pilisszentiváni, valamint egy 46 éves dorogi lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján a gyanúsítottak egy dorogi borospincében kábítószert termesztettek. A tettesek a helyiségbe nagy teljesítményű világító testeket, szellőztető berendezéseket és egyéb elektronikai felszereléseket szereltek fel, annak érdekében, hogy ott ideális körülményeket teremtsenek a növények növekedéséhez.

A dorogi nyomozók 2016. április 12-én 12 óra 5 perckor igazoltatták a két zavart viselkedésű férfit. A rendőrök kérdéseire összefüggéstelenül feleltek és ruházataikból jellegzetes „kenderillat” áradt. A rendőrök az idősebb férfinél lévő kulccsal kinyitották, majd átvizsgálták az épületet.

A bűnügyi szemlebizottság tagjai az alagsori részen 127 tő cannabis indica kendernövényt, két zacskó leszüretelt növényi anyagmaradványt és a gondozáshoz felszerelt technikai eszközöket foglaltak le.

A rendőrök a két férfit a megyei rendőr-főkapitányságra előállították, gyanúsítottként kihallgatták és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.   

 

police.hu

(forrás)