Ajándékosztó rendőrök lepték el a Széchenyi teret
Bulvár
2016. márc. 24.

<p>A Komárom-Esztergom megyei rendőrök ajándékokkal növelték a biztonságos közlekedésben való részvétel feltételeit.</p>


 

A tapasztalatok alapján a húsvéti ünnepek időszaka alatt közútjainkon a forgalom növekedésével kell számolni, továbbá jellemző, hogy az átlagosnál többen hagyják figyelmen kívül az alkoholfogyasztás melletti járművezetés veszélyeit. Az ittasan okozott személysérüléses közúti közlekedési balesetek számának alakulása alapján megállapítható, hogy a balesetek közel 10%-a visszavezethető az ittasságra.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság beosztottjai az ünnepi időszak alatt demonstratív közterületi jelenléttel biztosítják a közlekedési balesetek megelőzését, a közlekedők biztonságérzetének növelését.

A megyei rendőrei az elmúlt napokban Esztergom, Komárom és Tatabánya területén ellenőriztek. A szakemberek a gyalogosokat, a kerékpárosok és a járművezetőket egyaránt érintő veszélyforrásokra hívták fel a figyelmet. Az akcióba bevonták a polgárőröket is.

Az egyenruhások játékos vetélkedőkkel biztosították az érdeklődőknek a „részeg szemüveg” használatát és figyelmeztették az ittas vezetés következményeire. Tanácsadáson túl gyerekek és felnőttek egyaránt meglepetésben részesültek.

A járművezetők részére hangsúlyozták az időjárási körülmények, valamint az útburkolatok minőségének megfelelően választandó vezetési stílus és sebesség alkalmazását. A megfelelő műszaki állapotú járművet vezetők részére ajándékokat adtak, így növelve a biztonságos közlekedésben való részvétel feltételeit.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a járművezetők a megye valamennyi útszakaszán számíthatnak alkoholszondás ellenőrzésekre. A rendőrök a végrehajtott intézkedések során az ittasan közlekedőkkel, valamint az egyéb, súlyos jogsértést elkövető járművezetőkkel szemben szigorúan fognak fellépni.

 

police.hu

(forrás)