7 éve valakik óriásit bakiztak, és önkényesen megváltoztatták egy esztergomi utca forgalmi rendjét

7 éve valakik óriásit bakiztak, és önkényesen megváltoztatták egy esztergomi utca forgalmi rendjét

Törölt felhasználó #1594
2016. 03. 24. 14:42

Déli városrész, Szentlázár és Kovácsi, Petz testvérek utca. Az egyirányú utcában 2009 környékén hirtelen megfordították az egyirányúsítást. Az Önkormányzattól kikért iratok szerint azonban hivatalosan nem történt semmi változás, így hét éve a gyakorlat, a táblák szerinti rend és a város forgalmi rendjét szabályozó rendelet nem vesznek tudomást egymás létezéséről. Ha tud hasonlót, írja meg a szeretgomnak e-mailben, az admin@szeretgom.hu-ra!


 

A Petz testvérek utcát 2005-ben keresztelték el az egykori esztergomi gyár tulajdonosairól, előtte Öntöde utcaként futott a nép száján. Bár új utcanévtáblát azóta nem láttak a helybenlakók. Az utca elején egyedül egy rozsdától rohadó négyszögletű valamiről gyanítjuk, hogy egyszer ezen tüntethették fel a közterület nevét. Az új nevet később új forgalmi rend követte, és az utcát 2007 végén egyirányúsították.

A hivatalos papírok szerint a Csatay-Szabó János utca felől (az egyik oldalon még Csatay-Szabó, a másikon viszont már Csatai-Szabó) lehet behajtani, az utca pedig a Knorr János utcáig (itt természetesen még mindig a korábbi név, a Gépgyár utca névtáblái láthatók a házakon) egyirányú, onnan pedig újra kétirányú.

2007-ben kihelyezték a forgalmi rend változását jelző táblákat, de 2009-ben kiszedték őket a helyükről, az utcát jó időre újra kétirányúsították a Táti úti híres útsüllyedés apropóján. Majd az útjavítási munkálatok végeztével a táblákat rosszul tették vissza a helyükre, egy csapásra megváltoztatva az utca forgalmi rendjét. Az Önkormányzattól kikért iratok tanúsága szerint az utca továbbra is a Csatay felől egyirányú, a táblák viszont épp a fordítottját mutatják.

Ráadásul a behajtani tilos tábla nem is az utca elejétől jelzi a korlátozást, a Petz utcában székelő Vízmű bejáratáig ugyanis oda és vissza is hajthatunk. Valószínűleg a társaság kérte ezt, de ennek hivatalosan sehol sincs nyoma. Így vagy vissza kellene állítani az eredeti állapotokat vagy pedig a rendeletben kellene korrigálni a forgalmi rend változását.

Mit gondolsz erről az ötletről?

A szavazáshoz lépjen be!

0 pont (0 db szavazatból)
Még nincsenek kommentek :(