Így levelezett Mindszenty József bíboros a Vatikánnal
Egyház
2016. márc. 24.

<p style="text-align: justify;">Március 22-én tartották Somorjai Ádám és Zinner Tibor által összeállított "A Szabadság térről Washingtonon át a Vatikánba – és vissza" című kötet bemutatóját. A könyv Mindszenty József bíboros, prímás, esztergomi érsek követségi levelezését tartalmazza az Apostoli Szentszékkel 1956 és 1971 között.</p>

A Veritas Történetkutató Intézet Veritas Könyvek 4. köteteként, a Magyar Napló Kiadó gondozásában megjelent kötetet Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek, Mezey Barna, az ELTE rektora, valamint a két szerző ismertette. A könyvhöz Boross Péter egykori miniszterelnök írt ajánlást, aki személyesen is megjelent a bemutatón - olvasható a Magyar Kurír online kiadásában.

Szakály Sándor történész, a Veritas Történetkutató Intézet igazgatója ünnepi köszöntőjében leszögezte: a kötet Mindszenty Józsefnek, a 20. század egyik legjelentősebb egyházi személyiségének állít emléket, annak a főpásztornak, aki mindvégig ragaszkodott hitéhez, magyarságához még akkor is, amikor börtönbe zárták, majd házi őrizetben tartották. A Veritas igazgatója szerint Somorjai Ádám bencés szerzetes és Zinner Tibor, akik elkötelezett Mindszenty-kutatók, kiváló egyháztörténészek, s ennek bizonyítéka ez a mostani könyv is.

A könyvbemutatóról részletesen a magyarkurir.hu-n lehet olvasni.

(forrás)