Hatalmas siker a Sakkmatyi tehetségkutató esztergomi debütjén
Sport
2016. márc. 23.

<p>Esztergomba érkezett a híres tehetségkutató verseny, ahol a fiatal sakkozók a szakma szeme láttára csillogtathatják meg tudásukat. Ádám Olga kezdeményezésére, a város, illetve a Sport Bizottság hathatós támogatásával valósulhatott meg a verseny. Városi legjobbjaink közben ma Miskolcra indultak, hogy részt vegyenek a diákolimpia országos döntőjének küzdelmeiben.</p>

Fotó: Sakkmatyi Képességfejlesztő és Tehetségkutató Sakkiskola


Március 20-án a Kőrösy Kollégiumban rendezték meg a Sakkmatyi tehetségkutató gyermek sakkversenyt. A gyerekek 5-14 éves korig indulhattak, majd három csoportban mérték össze erejüket.

Ádám Olga tanárnő az Esztergomi Sakk Club játékosa hozta el városunkba a tehetségkutató versenyt, amelyet Bánhidy László alpolgármester és Erős Gábor, a Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke nyitott meg a kollégiumban. A tanárnő ezután is köszöni a támogatást Esztergomnak és a Kőrösy Kollégiumnak.

A nagy küzdelemben két csoportban az Esztergom környéki gyerekek domináltak, de a legkisebbeknél most nem sikerült a dobogóra kerülni a hazaiaknak.

Sakkminik élmezőnyének eredménye: 1. Hajdu Márton Ábris, Budapest; 2. Bárány Máté, Budapest; 3. Käfer Ádám, Győr

Sakkmanók dobogósai: 1.Magyar Erik Ferenc, Budapest, Sárkány DSE; 2. Nagy Bence Gábor, Dorog; 3. Rumpli Vanda, Piliscsév-Esztergomi Sakk Club (Edző: Ádám Olga)

Nagyokosok érmesei: 1. Pétervári Szabolcs, Esztergom-Esztergomi Sakk Club (Edző: Kovács Géza); 2. Csajági Sándor, Esztergom-Nyergesújfalu SE; 3. Törös Benjámin, Budapest

A díjakat Erős Gábor adta át, majd jött a meglepetés: három díszes faragott sakk készletet kaptak a csoportgyőztesek Esztergom városától.

Március 23-25. között Miskolcon rendezik a Diákolimpia sakkbajnokság országos döntőjét. Pétervári Szabolcs és Szabó Márton Mihály érdekelt Esztergomból. Kovács Gézáék szerdán indulnak Miskolcra, napi eredményeikről majd a Szeretgomon számolunk be. Esztergom legjobbjainak versenyen való részvételt Szerencsés Tibor, Dankó Csaba, dr. Szerencsés Gergely István egyénileg is segítette.

(forrás)