Az ipari park kerékpárosítása: A Tesco és a Suzuki gyár között épülhet biciklis út

Az ipari park kerékpárosítása: A Tesco és a Suzuki gyár között épülhet biciklis út

2016. 03. 22. 14:12

Bár az elmúlt évtizedekben folyamatosan napirenden volt Esztergom kerékpárút-hálózatának fejlesztése a tervek ellenére egy kapavágás sem történt, így ha minden igaz, ez lehet Esztergom második biciklis útja.


Esztergom pályázatot nyújthat be kerékpárút kiépítésére, ahol maximálisan 120 millió forint támogatási keretösszeg nyerhető el. Ebből az összegből a Tesco személyzeti bejárati oldalától a Mátyás király úton végig a Suzuki út körforgalmáig építenénk ki a biciklis utat. A holnap esedékes testületin dönthetnek a képviselők, hogy indulunk-e a pályázaton.

Nagy esztergomi orákulum, avagy mégis mit mond az Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS) a biciklisút-hálózat fejlesztéséről?

EURO-Velo 6 (Duna menti kerékpárút) Lábatlantól Visegrádig tartó szakasz építése legkésőbb 2018 első felére fejeződik be. Esztergom így mind Tát, mind pedig Pilismarót irányába még nyitottabb lesz a kerékpárosok számára. A tervezet teljes útvonal átszeli majd a belvárost is, elér majd a vasútnál tervezett Intermodális csomóponthoz, Esztergom-Kertvárosba, de Dorogot és Csolnokot, illetve a Szent István Emlékhely projekt útvonalát is csatlakoztatják majd a hálózatra. Az ITS a városi belső kerékpárosút hálózat kiépítését 2017 második felére ígéri.

Láthatáron az EBI fejlesztése is.

Romanek Etelka még február elején a Kerékpárosbarát Település és Munkahely nyitórendezvényén jelentette be az esztergomi közbringa-rendszer kiterjesztéséről szóló elképzelést.

Korábban már írtunk róla.

Esztergomot érintő engedélyezési tervekkel rendelkező kerékpárutak:

1., EuroVelo 6 Esztergom Erzsébet park – Tát (5,7 km; építési engedéllyel nem rendelkezik); 2., EuroVelo 6 Esztergom-Királyváros – Esztergom-Kertváros (5,5 km; építési engedéllyel nem rendelkezik); 3., EuroVelo 6 Esztergom-Szamárhegy – Dömös (Az Esztergom-Dömös közti szakasz terveit az Esztergom-Nyergesújfalu Kistérségi Társulás elkészítette még 2007-2008-ban)

Még nincsenek kommentek :(