Szomszédjai mentették meg az idős bácsit
Bulvár
2016. márc. 22.

<p>Tokodaltárói otthonában támadták meg a 83 éves férfit, a fiatal betörő először földre vitte a bácsit, majd torkon ragadta, végül mellkasára térdelt.</p>


A Dorogi Rendőrkapitányság rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást – őrizetbe vétele mellett – egy 27 éves tokodaltárói lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján a gyanúsított 2016. március 13-án 16 óra 30 perc körüli időben egy tokodaltárói lakásban megtámadta az ott lakó idős férfit. A tettes a bácsit a földre lökte. A támadó kihasználta fizikai fölényét és a sértett mellkasára térdelt, nyakára ráfogott, közben pénzét követelte.

A bácsi pár perc múlva kiszabadult a fogásból és segítségért kiabált. A szomszédok a jajveszékelést meghallották és az idős úr lakására siettek. A gyanúsított a helyszínről üres kézzel elmenekült, akiről a szemtanúk és a sértett is részletes személyleírást tudott adott.

A rendőrök a gyanúsítottat beazonosították és ellene elfogatóparancsot bocsátott ki. A dorogi nyomozók 2016. március 21-én, Budapesten elfogták a rablót.

 

police.hu

(forrás)