A piac nem költözik messzire, csupán arrébb tolják
Gazdaság
2016. márc. 21.

<p>Júliusban felbontják a Simor János utcát, megkezdődik az elavult ivóvíz-, szennyvíz- és csapadékvíz-vezeték rendszer cseréje. Az esztergomi piac pedig ideiglenesen új helyre költözik. A későbbiekben az Önkormányzat a végleges elhelyezésről is határoz majd.</p>


Három hónap múlva, 2016. július elsején megkezdődnek a Simor János utca Rákóczi tér és Arany János utca közötti szakaszán az ivóvíz-, szennyvíz- és csapadékvíz-vezeték rendszer rekonstrukciós munkái. A kivitelezés miatt a városi piacnak ideiglenesen költöznie kell.

Előzőleg több helyszín is szóba került, végül az Önkormányzat egy eltolásos megoldás mellett döntött, mivel „a rekonstrukciós munkák kezdési ideje nagyon közel van”. A piac tehát marad a Simor János utcán, a bódék csupán az Arany János utca és a Sissay köz közötti területre kerülnek.

Az elhelyezés nehézségeit indokolva a határozati javaslat kifejti:

A városi piac akár ideiglenes elhelyezése esetén is terveket kell készíteni, azokat engedélyeztetni kell, biztosítani kell az ivóvíz, szennyvíz és villamos energia ellátását, a területet szilárd burkolattal kell ellátni, gondoskodni kell hulladéktárolóról, illemhelyről, gombavizsgálóról. Közben a terület ideiglenes piacként való hasznosítását az illetékes hatóságnál is engedélyeztetni kell.

A Simor utca Arany János utca és Sissay köz határolta szakasza pedig minden tekintetben alkalmas, hogy ellássa új funkcióját, illetve a piac ideiglenes átköltöztetése is erre a helyre valósítható meg a legrövidebb időn belül – áll az előterjesztésben.

AZ ÉDV Zrt. még 2014 májusában jelentette be, hogy 2015 elején szeretnék felújítani a területet, később 2016-ra módosult az időpont, majd egy 2017-es kezdődátum is szóba került. A városatyák a szerdai testületi ülésen határoznak az előterjesztésről.

(forrás)