Hatalmas durranással indul az esztergomi tavasz
Kultúra
2016. márc. 30.

<p>Április első napjaiban érdemes lesz felkeresni a Várhegyet. Zenei fesztivál, kiállítás, hagyományőrző bemutatók és tematikus tárlatvezetések várják az érdeklődőket.</p>

Fotó: Estergon Aslanlari/Facebook


 

Április 2.

A Nagy Durranás!

Április 2-án veszi kezdetét az MNM Esztergomi Vármúzeumának tavaszi évindító programja. Reggel 10 órától egészen 14 óráig családi programok, kedvezményes tárlatvezetések, kézművesek és mesesarok várja az érdeklődőket. 14 órától adják át az Estergon Aslanlari és a Vármúzeum ágyúját, majd köszöntőt mond Rezi Kató Gábor múzeumigazgató.

14 és 18 óra között ismét tárlatvezetéseken vehetünk részt, Esztergom a török korban címmel indulhatunk a Vár felfedezésére. Közben hagyományőrzők, különböző fegyver- és viseleti bemutatók között tekereghetünk a Várhegyen.

18 órakor a Szelindek Együttes lép fel, őket a Fire Fantasy tűzzsonglőr csoport kíséri.

18.30 és 20 óra között Ezeregy éjszaka meséi címmel különleges hangulatú vársétán vehetünk részt. 20.30-tól pedig a Dorogi Csillagász Kör tagjai várnak minket a Vár loggiáján.

 


 

Április 3.

Esztergomi Tavaszi Fesztivál

Április 3-án az Önkormányzat és a Vármúzeum közös kulturális napja kezdődik.

16 órától a Velencéből Esztergomba c. kiállítás megyitóján vehetünk részt, majd természetesen szemügyre vehetjük a kiállított alkotásokat is. Kiállító művészek: Magyar Miklós festőművész és Vincze József szobrászművész.

18 órától kezdődik a Tavaszi Zenei Fesztivál a Vármúzeum Nagytermében. Fellépő művészek: Claus Boesser Ferrari, Heiko Plank és Szabó Sándor.

Az eseményeken közreműködik szabó Sándor gitárművész.

 

Mindkét nap ingyenes a belépés.

(forrás)