Sportos ötvenesek főszerepben: Újból levitték 'Pestre a kupát
Sport
2016. márc. 8.

<p>A Pézsa Tibor Sportcsarnok minden évben a ún. Rozoga Kupával zárja az őszi-téli szemesztert, ami októbertől márciusig tart, és tizenkilenc kupakiírást foglal magában.</p>

A döntőben az Oktatók (kép) csaptak össze a Szokolyával


 

Az idei kiírás is úgy szólt, hogy ötven év feletti játékosok szerepelhettek a csapatokban. Úgy mint tavaly, idén is nyolc csapat fogadta el a meghívást, akiket a szervezők 2X4-es csoportba soroltak.

Az „A” csoportban az Oktatók és a tavalyi döntős Bástya szerepelt kiugróan, közöttük csupán egy gól döntött és így az Oktatók kerültek a döntőbe, a Bástya pedig az elődöntőbe.

A „B” csoportban a tavalyi győztes Szokolya idén is kiemelkedőt nyújtott és megnyerte a csoportot, de a második Komárom is dicséretet érdemel.

Persze sokat számított a játékosok életkora, ahol több 50-hez közeli játékos szerepelt, könnyebb volt a csapatok dolga, mint azoknál, ahol inkább hatvanhoz közeli játékosok alkották a csapatot. Sőt több játékos a hetven év felé közelített pl. Esztergomi Vasas Öregfiúk, előttük külön le a kalappal.

Egyébként elmondható, hogy végig sportszerű és élvezetes játékot hoztak a mérkőzések, bizonyítva azt, hogy a régi játékosok még most is színvonalasan kergetik a labdát.

A helytartók nagy csatákat hoztak, végül a magabiztos tavalyi győztes Pest megyei Szokolya ismételt és az V. Rozoga Kupát megnyerte.

A díjátadáson Pál György igazgató kiemelte, hogy még ötven év felett is micsoda nagy jelentősége van a focinak a sportnak, milyen nagy közösségformáló ereje van ennek a rendezvénynek.

Az eredményhirdetés után mindenki közösen elfogyasztotta a szervezők által biztosított remek babgulyást.

-sajtóközlemény-

(forrás)