Nincs tovább! Egy hónapot kapott a vállalkozó a Belvárosi Óvoda befejezésére

Nincs tovább! Egy hónapot kapott a vállalkozó a Belvárosi Óvoda befejezésére

Március 31-ig hiba - és hiánymentesen köteles a kivitelező befejezni a Belvárosi Óvoda felújítását. Az önkormányzat ettől függetlenül érvényesíti kötbérigényét.


 

Az eredeti határidőhöz képest öt hónap késéssel készülhet el a Belvárosi Óvoda. Az önkormányzat tavaly október óta folyamatosan próbál nyomást gyakorolni a kivitelezőre, amely különböző indokokra hivatkozva újabb és újabb határidőkkel állt elő. Az önkormányzat külső bizottsági tagjai, a felkért szakemberek és a képviselők januárban ennek ellenére úgy döntöttek, hogy az eredeti kivitelezővel fejeztetik be a felújítást.

A döntésnél elsősorban azt vették figyelembe, hogy milyen módon fejezhető be leggyorsabban a beruházás annak érdekében, hogy az óvodások minél hamarabb visszaköltözhessenek az intézménybe. A szakértők szerint új kivitelező pályáztatása, illetve a későbbiekben az esetleges garanciális felelősség megállapítása miatt az eredeti kivitelezővel érdemesebb befejeztetni a munkálatokat.

Az önkormányzat a szakértők javaslatának elfogadása mellett a meghosszabbított szerződésben kiemelte, hogy kötbérigényét mindenképpen érvényesíti beruházó felé. Az önkormányzat - tekintettel a történtekre – egyelőre egyetlen egy részszámlát sem fogadott be a kivitelezőtől.

A beruházó a február 24-én módosított szerződésben vállalta, hogy március 31-ig hiba- és  hiánymentesen, a szükséges pótmunkákat elvégezve befejezi a felújítást, és levonul a területről. Az önkormányzat az egyeztetés során jelezte, hogy amennyiben a kivitelező nem tesz eleget ennek a vállalásának, az önkormányzat minden jogi igényét érvényesíteni fogja.

A tavaly megkezdett nagyszabású óvoda beruházások – tíz intézmény újult meg, bővült tornacsarnokkal – közül a Belvárosi Óvoda volt az egyetlen, amely során a kivitelezéssel megbízott vállalkozó folyamatosan különböző kifogásokra hivatkozva tologatta a határidőt.

Az elmúlt egy évben elvégzett óvodafelújítások:

  • Esztergomi Aranyhegyi Óvoda felújítási munkái: 3.661.000 Ft (parketta felújítás, lépcső felújítás).
  • Esztergomi Bánomi Óvoda: 3.265.000 Ft (nyílászáró csere, vizesblokk berendezések cseréje).
  • Esztergomi Honvéd Óvoda: 2.142.500 Ft (előlépcsők felújítása, főbejárathoz rámpa kialakítás).
  • Esztergomi Angyalkerti Óvoda: 6.548.000 Ft ( tetőtéri ablakok cseréje, homlokzat javítási munkák végzése.
  • Esztergomi Aprófalva Bölcsőde: 249.800 Ft (tető beázások megszüntetése).
  • Esztergomi Erzsébet Királyné óvoda felújítási munkái- 19.155.343 Ft (nyílászáró csere, vizesblokk burkolási munkái, gépészeti felújítás, tetőszigetelés, tetőjavítás, homlokzat hőszigetelés).
  • Esztergom-Kertvárosi Óvoda régi épületének felújítása: 21.671.408 Ft (kazáncsere, villa épületen héjazat csere, tetőterasz felújítása).
  • Esztergomi Szentgyörgymezei Óvoda felújítása és bővítése tornaszobával beruházás: 72.956.155 Ft (homlokzat hőszigetelés, csapadékvíz elvezetése, tornaszoba építése).
  • Esztergomi Zöld óvoda felújítása: 32.513.065 Ft (tetőfelújítás, tetőszigetelés, nyílászáró csere).
Még nincsenek kommentek :(