Rajtol a jubileumi Dunaparti Futópartik
Sport
2016. febr. 26.

<p>Tizedik évéhez érkezett Esztergomban és lassan szerte az országban egyre ismertebb,  az Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesület által rendezett Dunaparti Futópartik. Hamarosan elrajtol az első verseny.</p>

Márciusban rajtol az Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesülete országszerte ismert versenysorozata a Dunaparti Futópartik. A szervezők számos újítást szeretnének a későbbiekben a sorozatban, idén azonban még biztosan az eddigiekhez hasonlóan zajlik le. Újdonság viszont, hogy a Dunaparti Futópartik már önálló weboldalon, a www.dpfp.hu címen érhető el. A lapon az érdeklődők nemcsak megtalálhatják a versenysorozat részletes tudnivalóit, hanem online is nevezhetnek.

Már akár ezt megtehetik az első, tavaszi versenyre. Március 20-án rajtol a sorozat, szokás szerint az Erzsébet-parkból, a kerékpárúton 4 és 10 kilométeres távokon, de természetesen nem marad el az óvodások számára rendezett 500 méteres park-kör sem.

A második futamra április 24-én kerül sor. A Vaskapu Csúcsfutáson a Márta Panziótól 3 és fél kilométeres, illetve a volt Gyopár Kempingtől 2 kilométeres távot kell majd teljesíteniük a futóknak, de gyaloglók is indulhatnak a 3 és fél kilométeres szakaszon. Ez a megmérettetés azonban már idén szolgál újdonsággal, a futók igényei alapján ugyanis kiegészül egy 14 kilométeres terepfutási lehetőséggel.

Július 16-án a Teliholdfutammal folytatódik aztán a Dunaparti Futópartik. Az éjszakai sötétségben zajló futás talán a versenysorozat legkedveltebb küzdelme, ráadásul a futók lámpáinak fénye igazi látványosságot kínál a nézők, szurkolók számára. A résztvevők a Sötétkaputól rajtolnak majd, ahonnan a Vízivároson át jutnak le az Erzsébet-parkba, és folytatják útjukat a kivilágítatlan kerékpárúton 4, illetve 10 kilométeres távokon.

Ősszel a sorozat az V. Esztergomi Futóhétvégével folytatódik szeptember 24-25-én. Előbb a Hídfutás közel 4 kilométeres, majd az egyre népszerűbb Esztergom Félmaraton 21 kilométeres távját kell teljesíteniük a résztvevőknek. A gyakorlottabb és rutinosabb versenyzők mellett az óvodások egy 500 méteres térkörön versenyezhetnek.

A versenysorozat végállomása október 23-án lesz. A helyszín ismét az Erzsébet-park, a távok a szokásosak – 4 és 10 kilométer, az ovisoknak pedig egy park-kör. A szériát ezután egy összetett eredményhirdetés valamint egy zsíroskenyér-parti zárja majd.

(forrás)