100% Dobó: a legjobb esztergomi gimnázium söpörte be a trófeát
Sport
2016. febr. 23.

<p>Ismét a fiatalok lendületétől dübörgött a városi sportcsarnok. A dobósok 100%-os teljesítménnyel végeztek a tabella élén.</p>


 

Bajer János

1926. március 11-én született Győrújbaráton. Hamar Bp-re került, ahol 1945-ig a III. kerületi téglagyár csapatában focizott. 1945-ben költözött Pilismarót-Basaharcra, és játszott a környék csapataiban, úgy mint: Pilismarót, Csolnok, Tát, Tokod, Sárisáp. Később Esztergomba került, ahol játszott NB III-ban és NB II-ben is. 36 évesen fejezte be az aktív játékot. Közben játékvezető lett és évtizedekig vezette a mérkőzéseket. Megkapta az aranysíp kitüntetést! Esztergom város labdarúgásának és tömegsportjának még ma is aktív tagja.

Ismét nagyszabású rendezvénynek adott otthont a Pézsa Tibor Sportcsarnok, február 19-én pénteken. Őt iskola, 9-10 osztályos tanulói küzdötték meg a végső helyezéseket.

A csapatok körmérkőzéses rendszerben játszottak, mindenki játszott mindenkivel. A legkiegyensúlyozottabb teljesítményt a Dobó nyújtotta, hiszen mind a négy mérkőzését megnyerte és így méltón lett első. A többi csapat lényegében körbeverte egymást, mindenkinek volt győzelme, nem volt nyeretlen csapat.

A díjátadáson Osvald Zsolt főszervező méltatta Bajer János életútját, példaként állítva őt a mai fiatalok elé. A főszervező kiemelte, hogy az országnak sok ilyen családra lenne szüksége, hiszen János bácsi lánya, veje, unokái, de még dédunokái is mind versenyszerűen sportoltak és sportolnak. A díjak átadásában Bajer Jánosnak segített a családtagokon kívül régi sporttársa Winkler János.

 

A végeredmény:

Dobó Katalin Gimnázium

Árpád-házi Szent Erzsébet Iskola

Ferences Gimnázium

Szent Imre Iskola

Ady Endre Gimnázium

A legjobb játékos:

Páldi Patrik (Szt. Erzsébet Iskola)

(forrás)