Képesek lesznek lépést tartani a sikerekkel? - Az Esztergomi Sakk Club és Sakkiskola sürgősen támogatókat keres
Kultúra
2016. febr. 22.

<p>A Sakk Club és az egyesület berkein belül működő iskola az utóbbi időben sikert sikerre halmozott. Az eredmények őket igazolják, a klub azonban mindennapi nehézségekkel küzd. Szponzorok és támogatók híján a versenyek helyszínére történő utazás is komoly problémát okoz.</p>

Szponzorokra várva


 

Nemrég írtunk már róla, hogy az esztergomi sakk kultúra hihetetlen fejlődésnek indult, érezhető, hogy az átgondolt koncepciónak, a jó szervezésnek és az elvégzett munkának hamarosan beérnek a gyümölcsei is.

Az egyre erősebb utánpótlás szállítja az eredményeket az egyéni versenyeken, a diákolimpia országos márciusi döntőjébe, Miskolcra három fiatal versenyzőjük is eljutott. A sakkiskolának, illetve a tanítványoknak köszönhetően a sakk komoly sikertörténet lett városunkban.

Ifjú reménységek


 

Önerőből hamarosan újra NB-s csapata lehet Esztergomnak, ahol az iskola egyik fiatal titánja, a jelenleg tizennégy éves Szabó Márton Mihály első táblán mutathatja meg rendkívüli tehetségét, feltéve, ha sikerül őt az esztergomi egyesületnél tartani, hiszen már eddig is számtalan NB-s ajánlatot kapott az ifjú sportoló.

Ráadásul már a környék ovisai is városunkban bontogatják a szárnyaikat, az esztergomi, piliscsévi, táti és más települések iskolásai pedig kiváló utánpótlásbázisa lett az Esztergomi Sakk Clubnak.

A további fejlődés legnagyobb akadálya a szponzorok és támogatók hiánya.

Ugyan Esztergom Város Önkormányzata a lehetőségekhez képest - ahogy a többi klubot is - támogatja az egyesületet, de a szakosztály a korábban prognosztizáltakhoz képest is magasabb hőfokon és sokkal eredményesebben pörög, a fiatalok pedig óriási akarattal és odaadással küzdenek a versenyeken. Így egy percre sincs megállás a klub életében, futószalagon hozzák az eredményeket.

Felpörgő utánpótlás-nevelés


 

Az Esztergomi Sakk Club és az Esztergomi Sakkiskola rendkívül jó reklámhordozó, rengeteg okos és ambiciózus fiatallal, akik kiváló eredményeikkel hétről hétre öregbítik városunk hírnevét is. Az egyesület most támogatók jelentkezését várja, akik szívesen fektetnének pénzt a sakkba és a városi rendezvényekbe hozzájárulva az esztergomi és környékbeli fiatalok sikeréhez is.

Sakk események garmadája várható idén is, ízelítő a kínálatból:

  • Március 20. vasárnap, Esztergom. Sakkmatyi Képességfejlesztő és Tehetségkutató (Kőrösy Kollégium) Ádám Olga szervezésében.
  • Április 8-10. III. ESZTERGOM, FIDE Open nemzetközi sakkverseny A és B csoport (Kőrösy Kollégium) Kovács Géza szervezésében.
  • Május 1. vasárnap, Esztergom. II. Szobi Tibor Schnell Emlékverseny. Kovács Géza szervezésében.
  • Augusztus 20. Szent István Kupa (Rapid verseny). Kovács Géza szervezésében.
  • Szeptember: Megye 1 bajnokság, ahol a cél a bajnokság megnyerése.
  • Október: Komárom-Esztergom megye egyéni nyílt sakkbajnoksága, IV. ESZTERGOM FIDE Open. Komárom-Esztergom Megyei Sakkszövetség és Kovács Géza szervezésében.
  • December: II. Téli Karácsonyi Duna Kupa (Rapid verseny). Kovács Géza szervezésében.

Esztergom, a környék sakkfővárosa


 

Az esztergomi sakkozók erősítik a testvérvárosi kapcsolatokat is. Mint megtudtuk, az Esztergomi Sakk Club az Esztergomi Lengyel Kisebbségi Önkormányzat segítségével felvette a kapcsolatot polák rokonainkkal, a gnieznóiakkal is. A lengyel sportolók keresték meg az esztergomiakat, jelezték, hogy április 8-10. között Esztergomba érkeznek a nemzetközi versenyre. Az egyeztetés még folyamatban van, de már most visszahívták az esztergomi sportolókat Gnieznoba.

Az Esztergomi Sakk Club a szponzorok jelentkezését az esztergomisakkclub@citromail.hu címen várja. Lehetőség van versenyek támogatására, illetve időszakos név vételre is. Akik pedig inkognitóba szeretnének maradni, azok az esztergomi sakkozást az ESZTERGOMI SAKK CLUB Egyesület UniCredit Bank 10918001-00000069-75870004 számlaszámon tudják támogatni.

(forrás)