Önfeledt játék, gyerekkacaj: óvodások ismerkedtek az iskolával a Gyakorlóban
Közélet
2016. febr. 18.

<p>Remek hangulatú játékos sportfoglalkozással látta vendégül a Gyakorló Iskola az esztergomi nagycsoportos óvodásokat február 17-én.</p>


 

Az iskola meghívásának mind a kilenc óvoda örömmel tett eleget, hiszen az idei már a harmadik alkalom volt, így tapasztalatból tudták, hogy ezen a délelőttön minden az óvodásokért fog történni a Gyakorlóban.

Azt is tudták, hogy a  program célja nem a versengés, hanem az élményszerű, játékos sportolási lehetőség biztosítása! Ahol mindenki győztes, mindenki kap dícséretet, ajándékot. A testnevelő tanárok természetes mozgásokból álló feladatsort terveztek, melyet a  tíz fős csapatok tagjai váltással végeztek, változatos eszközökkel.


 

A színvonalas feladatok összeállításáért Nagyné Stróbl Katalin és Baumann-né Fülöp Anikó testnevelők voltak a felelősek. A két órás játékot immár hagyományosan közös pogácsázás és teázás zárta. A pogácsákat az iskola saját konyháján készítették.

Több mint húsz fős stáb gondoskodott Miaveczné Hetényi Katalin igazgató-helyettes, a sportnap szervezőjének irányításával arról, hogy a megjelent több, mint kétszáz kisgyermek, és az őket kísérő óvónők jól érezzék magukat.


 

És két vélemény a programról a FB-on:

 

 "Ennél szuperebbet még nem is láttam:)A gyerekek a barátaikkal együtt lehettek...mennyivel jobb így,mint mikor anyucival, apucival megilletődötten megy be az iskolába. Úgy a félősebbek esélyes, hogy részt sem vesznek a játékokban. Jó ötlet, gratulálok:)"

 "Köszönjük a mozgásos játékos, zenés programot a város összes önkormányzati óvodájának, mely megmozgatott kicsiket és nagyokat!! Közösségi élmény volt!!! Köszönet Hetényi Kati néninek a profi szervezésért, Stróbl Kati néninek és Fülöp Anikónak az izgalmas versenyjátékokért!!!"

(forrás)