Évet értékelt a Kesztölci Önkéntes Tűzoltó Egyesület
Környezetünk
2016. febr. 16.

<p>Az Esztergomi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság működési területéhez tartozó Kesztölci Önkéntes Tűzoltó Egyesület múlt héten megtartotta az évzáró közgyűlését.</p>

A közgyűlésen megjelent Vöröskői István a település polgármestere, valamint Juhász Péter tűzoltó alezredes az Esztergomi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka. 

A közgyűlés elején Siska Gábor az egyesület elnöke emelkedett szóra, és beszámolt a 2015. évi eseményekről. Az elmúlt évben az ÖTE több alkalommal vett részt kárelhárítási munkálatokban, ezzel segítve a hivatásosak munkáját. Ezen felül a település hó- és jégmentesítésében is részt vettek. Az egyesület vezetője ezt követően beszámolt a különböző típusú gyakorlatokon való részvételről. Az ÖTE tagja a megyei mentőszervezetnek is. Az elnök úr beszédének végén az idei évi feladatokat és célokat vázolta fel, a közgyűlés tagjainak.

Az elnök urat Juhász Péter tűzoltó alezredes követte, aki értékelte a Kesztölci Önkéntes Tűzoltó Egyesület 2015. évi szakmai munkáját. Kitért az egyesület vonulási statisztikáira, a szakmai célellenőrzések tapasztalataira, a negyven órás tanfolyamokra, a szakmai tűzoltó versenyekre, a tarjáni és a zsámbéki tűzoltóversenyre, a 2015. évi pályázatokra, valamint a következő évek célkitűzéseire.

Az évértékelő utolsó felszólalója a település polgármestere volt. Beszédében köszönetét fejezte ki a kesztölci polgárok nevében, hogy az egyesület önkéntes alapon saját szabadidejét feláldozva tesz a kesztölci polgárok köz-, és vagyonbiztonságáért.

 

KEMKI

(borítófotó: Kesztölci ÖTE)

(forrás)