Jelentkezőket várnak a Krakkóba tartó kerékpáros zarándoklatra
Egyház
2016. jan. 28.

<p style="text-align: justify;">2016. július 25. és augusztus 1. között Krakkóban tartják a Katolikus Ifjúsági Világtalálkozót, amelyet 30 évvel ezelőtt Szent II. János Pál pápa hívott életre. Azóta kétévenként katolikus fiatalok milliói gyűlnek össze a világ minden részéről, hogy találkozzanak egymással és a Szentatyával.</p>

A zarándoklat célja, hogy a résztvevő fiatalok lelki gyakorlatokon és hazai rövidebb kerékpár túrákon lelkileg és fizikailag felkészülten kerékpáron tegyék meg a több, mint 400 kilométeres utat Esztergomból Krakkóba. A Katolikus Ifjúsági Világtalálkozó után hazatérve igazi tanítványként adhatják tovább az örömhírt, hogy van másik út, kortársaiknak, környezetüknek. A zarándoklat július 20-25. között az Esztergom-Krakkó útvonalat teszi meg kerékpáron, majd a fiatalok részt vesznek július 25-augusztus 1. között a Világtalálkozón. A zarándoklat teljes időintervalluma tehát július 20. és augusztus 1. között tart.

A szervezők várják az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye területéről azoknak a 18-30. év közötti fiataloknak a jelentkezését, akik „hetvenkét tanítványként” vállalják a lelki és fizikai felkészülést a 400 kilométeres kerékpáros zarándoklatra, és a találkozó lelkiségét továbbadják hazatérésük után kortársaiknak. A jelentkezéshez motivációs levelet és lehetőség szerint lelkipásztori, vagy más (pl. katolikus közösségi, egyesületi) ajánlást kérnek, amelyet a hetvenkettanitvany@gmail.com email címre kell megküldeni legkésőbb 2016. február 29-ig.

Az első közös lelkigyakorlatot, mint lelki „alapozó edzést” várhatóan március 17-20. között tartjuák Esztergomban a zarándokokkal.

/mariaut.hu, fotó: wikipédia/

(forrás)