Az esztergomi sporttörténész, Magyar György tiszteletére rendeztek tornát
Sport
2016. jan. 11.

<p>Ismét bebizonyosodott, hogy a sport kortalan örömforrás. Az idei verseny legidősebb résztvevője már betöltötte a nyolcvanat is.</p>

Gaál Endre – Hoffer Miklós (Balassagyarmat)

 

Az Esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnok utolsó rendezvénye minden évben a páros lábtenisz torna (Dr. Magyar György Páros Lábtenisz Torna). Így volt ez most is, hiszen december 28-án a 120 év feletti korosztályban, 29-30-án pedig a 120 év alatti korosztályban küzdöttek meg a helyezésekért.

 

A 120 év feletti (a pár összéletkora) kategóriában 10 páros nevezett be, akiket a szervezők   2X5-ös csoportba sorsoltak. A csoportküzdelmek két helyszínen, párhuzamosan zajlottak (Gyakorló Iskola és Sportcsarnok), körmérkőzések után a csoportok első két helyezettje jutott be a rájátszásba.

 

Az ,,A” csoportból a tavalyi győztes Gaál- Hoffer páros Balassagyarmatról, valamint az először induló fóti illetőségű Kopp - Paulusz páros jutott tovább. A ,,B”- ben Kiss- Ibrányi Balassagyarmati és a Csillag- Mészáros- Tóth vegyes csapatok jutottak tovább.

 

A keresztbejátszás során az első mérkőzésen a tavalyi győztes Gaál – Hoffer páros győzött ugyan a Csillag – Mészáros – Tóth csapat ellen, de talán a vártnál nehezebben tették ezt. A másik mérkőzésen a fóti Kopp – Paulusz páros meglepetésre verte meg a       balassagyarmati Kiss – Ibrányi párost és került a döntőbe, a mutatott játék alapján teljesen megérdemelten.

 

A döntő végül nem hozott meglepetést hiszen az utóbbi évek bajnok párosa most is remek színvonalat hozott és megnyerték az idei rendezvényt is, de a vesztes Kopp – Paulusz páros is minden dicséretet megérdemel.

 

Végeredmény:

1. Gaál Endre – Hoffer Miklós (Balassagyarmat)

2. Kopp Dezső – Paulusz János (Fót)

3. Kiss László – Ibrányi Ferenc (Balassagyarmat)

4. Mészáros Tibor – Csillag Attila- Tóth Gyula ( Egom, Dorog, Komárom)

 

Különdíjat kapott legidősebb résztvevő Néveri Endre, aki 80 évesen is remek erőben és színvonalon játssza a lábteniszt immár 60 éve. Példa lehet mindenkinek.

 

A fiatalabb kategóriában 12 páros nevezett be, akiket 3X4-es csoportba sorsoltak. A csoportok 2-2 helyezettje jutott tovább, összesen 6 páros. A döntő napján 30-án a 6csapatot 2X3-as csoportba sorsolták ahol a körmérkőzések után a csoportok azonos helyezettjei játszottak.

 

A ,, A” csoportot a verőcei illetőségű Csósza – Ifj. Csósza páros nyerte, a ,,B” csoportot pedig a dorogi Gál – Virági páros. Az elődöntőben az esztergomi fiatal focisták ( Válent – Besey) nyertek az idősebb generációhoz tartozó szintén esztergomi ( Pál – Kiss ) páros ellen és szerezték meg a bronzérmet.

 

A döntőben a dorogiak akik először indultak ezen a rendezvényen 2-0-ra megverték a verőcei párost.

 

Végeredmény:

1. Gál József – Virági László ( Dorog)

2. Csósza Tamás – Ifj. Csósza (Verőce)

3. Válent Krisztián – Besey Dániel (Egom)

4. Kiss Zoltán – Pál György (Egom)

5. Dobsik Tamás – Vodicska Ferenc (Egom)

6 Kovács István – Tóth Péter – Varga László (Egom)

 

A díjátadáson Osvald Zsolt főszervező méltatta Dr. Magyar György életútját, kiemelve azt, hogy a tanulást és a sportot igen is össze lehet egyeztetni, lehet egyszerre mind kettőt magas szinten művelni, mint ahogy ezt Gyuribácsi példája is mutatja. Egyben tolmácsolta a torna névadójának jó kívánságait, aki a rendezvénye betegség miatt nem tudott részt venni.

(forrás)