Erik berobbant a köztudatba: a TV2 különdíjasa lett a csolnoki fiú
Kultúra
2015. dec. 21.

<p>Trexler Erik iskolákban és különböző rendezvényeken tart előadásokat a mozgássérültek mindennapjairól azért, hogy az emberek elfogadják a mozgásukban korlátozott társaikat is. Idén a képernyőn és a rádióban is szerephez jutott a csolnoki fiú, aki a TV2 versenyén különdíjat vehetett át a neves tagokból álló zsűritől.</p>

A Süss fel nap! a TV2 műsorán futó díjnyetes társadalmi felelősségvállalási program. 2015-ben olyan 18 év alatti fiatalokat hoztak közelebb a nézőkhöz, akik az önkéntesség, a segítségnyújtás és a közösségi munka területén végzett tevékenységükkel példát mutatnak a társadalomnak a mindennapokban. Az idei fődíjat egy pécsi kisfiú, a 9 éves Budavári Andor kapta, aki azzal tűnt ki a mezőnyből, hogy egy genetikus betegség miatt életveszélyben lévő testvérének segített azzal, hogy nagy mennyiségű csontvelőt adott neki. A csolnoki Trexler Erik, akivel a Szeretgomon is több ízben foglalkoztunk már, a Süss fel nap! dolgozói különdíját nyerte el. A frissen kapott elismerés apropóján kérdeztük Eriket.

 

A Mokka aktuális adását ITT érhetik el, Erik mindennapjait pedig a Facebook-on követhetik nyomon.

 

Hogyan zajlott a verseny?

 

A számtalan beérkező pályázat közül a program kuratóriuma a tíz legjobbat választotta ki, ezeket később a TV2 műsoraiban is bemutatták. A kiválasztott versenyzők mellé egy-egy, a csatornához is kötődő ismert ember csatlakozott, aki segítette a versenyzőket a szavazat gyűjtésben a verseny ideje alatt.

 

Mit gondolsz a versenyről?

 

Szerintem nagyon jól alakult, a versenyzők gyönyörű dolgokat cselekedtek, mindenki segített a maga kis eszközeivel. A verseny alatt nagyon jó éreztem magam, rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem, és nem mellesleg számtalan barátot is szereztem az elmúlt pár hónapban.

 

Milyen műsorokban, újságokban szólalhattál fel? Kikkel volt szerencséd együtt dolgozni?

 

A verseny ideje alatt több helyen tudtam mesélni a tevékenységemről.Többek között szerepeltem az Aktívban és a Fem3 Caféban is. A kezdeményezés során Kárpáti Rebeka volt a mentorom, de találkozhattam Erdélyi Mónikával , Joshi Bharattal , Vitányi Judittal , Yvonne Dederickkel, Simon Zsolttal, Kárász Róberttel és Czippán Anettel is!

 

Folytatod a tanítást? Mik a jövőbeli terveid, ha lehet őket nevesíteni?

 

Biztosan, hiszen a verseny ideje alatt rengeteg pozitív visszajelzést kaptam az emberektől. A jövőbeli tervekről egyelőre nem szeretnék beszélni, viszont annyit elárulhatok, hogy vannak bőven. Ezeket majd idővel mindenki látni fogja.

(forrás)