Adventi forgatag a Balassában
Kultúra
2015. dec. 18.

<p>Pénteken került megrendezésre az esztergomi <em>Tatabányai Szakképzési Centrum Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskolája és Szakiskolájá</em>ban a már hagyományosnak tekinthető <em>Adventi forgatag</em>.</p>

Az immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő esemény főszervezője idén is Gárdai Nóra vendéglátó szakoktató és Porubszky Krisztina tanárnő voltak. A szervezésbe - amely már hetekkel ezelőtt megkezdődött - természetesen bevonták a diákságot és tantestület többi tagját is.

 

Az első lépés a mézeskalács falu összeállítása volt. Az osztályok ehhez a mézeskalácsházakat és a hozzájuk tartozó falusi kellékeket készítették el. Az alkotásokból falut állítottak össze, melyet először a Prímás Pincében, majd az iskola aulájában, az igazgatói iroda előtt állítottak ki. A diákok osztályaikat is feldíszítették a karácsonyi hangulatnak megfelelően.

 

Az osztályok ajándékokat is gyűjtöttek, melyet a Szent Rita Fogyatékosok Otthona lakóinak adományoztak. A város óvodásai pedig a diákok által a tankonyhán sütött mézeskalácsokból vihettek haza. A tanulók különböző karácsonyi süteményeket is készítettek, melyet az iskolai vásáron állítottak ki.

 

Ezenfelül karácsonyi előadás, kézműves foglalkozások, több színhelyes akadályverseny várták a diákokat az utolsó iskolai napon 2015-ben.

 

Tatabányai Szakképzési Centrum Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskolája és Szakiskolája

(forrás)