Harci diadal a kupán!
Sport
2015. dec. 14.

<p class="Standard">Folytatódott az esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnokban a hagyományos téli rendezvénysorozat. December 13-án, vasárnap serdülő csapatoknak szervezték meg az ún. VII. Winkler kupát. Nyolc együttes nevezett be a küzdelmekbe, akiket a szervezők 2 x 4-es csoportba sorsoltak.</p>

Winkler János: 1935-ben Dorogon született és ott is kezdett játszani 1947-ben. 1953-ban országos válogatott. Esztergomba 1957-be került, ahol tagja volt az NB II-es legendás csapatnak. Az aktív játék után 1990-ben kezdett edzősködni, amit az utánpótlás területén 15 évig csinált.

 

Az „A” csoportban három csapat közel azonos játékerőt képviselt (Lábatlan, Esztergom, Mészöly FC I.), míg a Csolnok csapata egy kicsit gyengébben teljesített. A hármas vetélkedésből végül a Lábatlan és az Esztergom jutott be a keresztbejátszásba.

 

A „B” csoportban kiegyenlített erők küzdöttek, szinte bármelyik csapat továbbjuthatott volna, végül a Tata és a Mészöly FC II. csapatainak sikerült.

 

Következett a keresztbejátszás, amely mind a két mérkőzésen nagy küzdelmet hozott, és igen szoros eredményt. Végül a döntőbe a Lábatlan és az Esztergom verekedte be magát. Az elődöntőben a csalódott csapatok mérkőzésén a Mészöly FC II. nyert és lett dobogós, a Tata végül 4. helyen zárt.

 

A döntő talán meglepetést hozott! Nem az, hogy nyert a nagyszerű az Esztergom, hanem, hogy ilyen arányban, hiszen a Lábatlan egy erős és szervezett csapat.

 

Az eredményhirdetésen Osvald Zsolt főszervező köszöntötte a csapatokat és a 80 esztendős Winkler Jánost, aki évtizedeken keresztül szolgálta Esztergom városát, előbb, mint nagyszerű játékos, később, mint legendás utánpótlásedző. Példaként állította őt a mai fiatalok elé!

 

A díjátadáson jelen volt az egykori csapattárs: Markó Béla és Osvald Béla is.

 

Pézsa Tibor Sportcsarnok

(forrás)