Utolsó simítások a 10-es út új szakaszán

Utolsó simítások a 10-es út új szakaszán

2015.12.04. 12:23

A végleges nyomvonalára terelték a 10-es főút közlekedését csütörtökön - adta közre a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.

A Nif fotóján még egy régebbi állapot látható.

A NIF Zrt. fotóján még egy régebbi állapot látható.

 

A szakemberek péntek éjszaka, félpályás korlátozás mellett viszik fel az aszfalt kopórétegét. Ezenkívül megépítik a korábban, a terelőút miatt kihagyott szegélyeket is - tették hozzá.

Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója az MTI megkeresésére arról tájékoztatott, hogy a beruházás keretében a 10-es főút új, kétkilométeres nyomvonala mellett kétszer egysávosra szélesítik az Aranyvölgy utcát a Kocsis Sándor utca és a Pomázi út között, továbbá külön gyalogosjárdát és kerékpárutat építenek.

A biztonságos közlekedést segítve az új szakasz alatt kerékpáros- és gyalogos-aluljárót létesítenek az ürömi megállóhely északi oldalán, a Solymár köz vonalában. Az új 10-es főút Üröm megállóhely mellett felüljárón keresztezi majd a Budapest-Esztergom vasútvonalat.

A kivitelezést a Strabag végzi nettó 7,03 milliárd forint értékben, 85 százalék uniós és 15 százalék hazai forrás felhasználásával - írta a kommunikációs igazgató.

/mti/

Még nincsenek kommentek :(